maandag 27 maart 2023
30 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

AstraZeneca – Boostervaccine wordt toegediend in Suriname

lees ook ...

Franse delegatie bezoekt Openbaar Ministerie

Waarnemend procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh, heeft woensdag 22 maart een Franse delegatie op het parket ontvangen. De delegatie bestond uit Nicolas de Lacoste, de Franse ambassadeur, de "Depu...

Vanaf woensdag is men begonnen met het toedienen van de AstraZeneca-‘boostervaccinatie’ (derde dosis) in ons land. Bepaalde groepen  van volledig gevaccineerden zullen worden opgeroepen door het ministerie van Volksgezondheid voor een extra dosis. Dit is meegedeeld door het ministerie. De boostervaccinatie biedt extra bescherming aan mensen met een zwakke immuunsysteem, die extra stimulatie nodig heeft.

De boostervaccinatie is bedoeld voor personen vanaf zestig jaar, nierdialysepatiënten, en personen met een verminderde weerstand door een immuunstoornis of medicatie. Directe zorgverleners aan covid-19 patiënten horen ook tot die groep. Volledig gevaccineerden die na een doorbraakinfectie toch als patiënt moeten worden opgenomen, zijn ook extra kwetsbaren.

Mensen, met een zwak imuunsysteem, die vijf maanden terug de tweede prik hebben gekregen, en wel AstraZeneca komen in aanmerking. De boostervaccinatie  stelt het immuunsysteem in staat om te reageren zoals  een normaal imuunsysteem zou reageren op een covid-19 infectie.  Het gaat hier om een normaal imuunsysteem, van een persoon die volledig gevaccineerd is.

“Het doel is om zo snel mogelijk verantwoord te normaliseren, zodat de ontstane situatie operationeel draaglijk wordt voor elke burger in ons land”, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Het Politie Opleidingscentrum (POC) en het Zorghotel zijn dagelijks met ruime openingstijden toegankelijk voor iedereen. De informatie voor de districten staat op de Facebookpagina van het ministerie van Volksgezondheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAstraZeneca - Boostervaccine wordt toegediend in Suriname