dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

DNA-lid Sampie spreekt van politieke strijd binnen Surinaamse coalitie tegen ABOP

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

Binnen de coalitie zou een politieke oorlog tegen de ABOP worden gevoerd, beweert Edgar Sampie, lid van de ABOP/PL. Hij stelt dat ministeries en parastatale instellingen onder ABOP-beheer geen adequate middelen ontvangen om hun werk te kunnen doen. Dit leidt tot problemen op het gebied van veiligheid en drinkwatervoorziening.

Sampie roept president Santokhi op om politieke wil te tonen en te investeren in de veiligheidsdiensten. Hij stelt dat gebrek aan middelen voor korpsen en inlichtingendiensten de effectieve werking ervan belemmert. Ambtenaren hebben vaak ontoereikende persoonlijke uitrusting, wat leidt tot gezondheidsrisico’s.

Ook op het gebied van drinkwatervoorziening is er volgens Sampie sprake van problemen. Er is geen gedegen plan om drinkwater voor iedereen te garanderen. Bovendien is er een achterstallige schuld van ruim SRD 17 miljoen bij het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, terwijl SRD 20 miljoen zonder ontvangstbewijs naar een buizenleverancier is overgemaakt.

Sampie wijst erop dat noodzakelijke middelen voor de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) nog steeds niet zijn overgemaakt, ondanks goedkeuring van US$ 7 miljoen in oktober vorig jaar. Hij benadrukt de politieke selectiviteit bij het toewijzen van middelen, waarbij ABOP-ministeries en parastatale bedrijven worden benadeeld.

Volgens Sampie wordt er met twee maten gemeten binnen de regering. ABOP-gerelateerde instellingen en ministeries worden volgens hem benadeeld ten faveure van coalitiepartners.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDNA-lid Sampie spreekt van politieke strijd binnen Surinaamse coalitie tegen ABOP