dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
4
(2)

Assembleelid Karto geeft schoolpakketten aan kinderen Commewijne

lees ook ...

Brandstofprijzen in Suriname weer aangepast

Afgelopen nacht zijn de brandstofprijzen in Suriname weer aangepast. aan de pomp moet voor ongelode brandstof SRD 26,76 worden betaald. Dit betekent een verhoging van SRD 1,88 per liter. Diesel gaat v...

De deuren van de basisscholen worden maandag geopend. Om ouders tegemoet te komen heeft parlementariër Evert Karto van Commewijne 100 schoolpakketten inclusief schoolbenodigdheden geschonken aan schoolkinderen van minderdraagkrachtige gezinnen.

“De noden zijn heel erg groot, de prijzen in de winkels voor schoolspullen liegen er niet om, waardoor vele gezinnen nog geen schoolspullen kunnen kopen. In het veld heb ik zelf mogen aanschouwen dat het voor bepaalde huishoudens niet mogelijk zal zijn om hun kroost van de nodige spullen te voorzien. Daarom heb ik besloten 100 behoeftige gezinnen in kaart te brengen en die te voorzien van een schoolpakket”, zegt Karto.

Met dit gebaar wil het assembleelid niet alleen de nood helpen verlichten, maar zeker ook de jongeren motiveren de school door te blijven bezoeken ondanks de huidige economische crisis. Karto zegt verder dat onderwijs de basis is voor de ontwikkeling van Suriname.

“Wij moeten vandaag investeren in de ontwikkeling van onze jongeren en ongeacht de situatie ervoor zorgen dat zij onderwijs genieten. Op deze manier zullen zij in staat worden gesteld hun bijdrage te leveren aan een betere toekomst en de vooruitgang van ons land. Men zegt altijd, de jongeren zijn de toekomst, maar laten wij hun ook de mogelijkheid, de toegang en stimulans bieden”, zegt de volksvertegenwoordiger.

Hij riep de jongeren op om zich niet te laten demotiveren door een moeilijke situatie, maar door te blijven zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssembleelid Karto geeft schoolpakketten aan kinderen Commewijne