vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Assembleelid Gajadien niet tevreden met subsidiestelsel voor stroom

lees ook ...

Scholieren op Surinaamse school mogelijk in trance na chaoti...

Op donderdag 23 maart zijn politieambtenaren van het station Flora naar de Koenderschool in Suriname gestuurd na een melding dat scholieren in trance waren geraakt. Bij aankomst troffen de wetsdienare...

Asiskumar Gajadien, de fractieleider van de coalitie in De Nationale Assemblee (DNA), is niet tevreden met het subsidiestelsel dat aangekondigd is voor de energietarieven van de Energiebedrijven Suriname. “Dit voorstel dat nu gepresenteerd is, leidt tot corruptie. Wanneer je een situatie hebt, waarbij er een vastrecht geheven wordt op basis van het geïnstalleerde vermogen, is dat corruptiegevoelig”, zei Gajadien.

De parlementariër sprak vandaag bij de aanvang van de Begrotingsbehandeling 2021 en het Herstelplan 2020-2022. Hij was de eerste spreker van de marathonvergaderingen in DNA. Gajadien, die ook fractieleider van de VHP is, vindt dat burgers moeten betalen op basis van het verbruik. “Laten we mensen die het niet kunnen betalen, ondersteunen. Laten we niet allerlei stelsels introduceren die corruptie in de hand werken”, zei Gajadien.

Sinds de aankondiging van de verhoging van de stroomtarieven per 1 juli 2021 vorige week door de regering, komen er steeds weer vragen en onduidelijkheden op bij de bevolking. De aangekondigde uitleg in “ptjing moni” is uitgebleven. Onlangs kregen enkele verbruikers via een sms van de EBS als mededeling dat er ook een vastrecht zal gelden per fase aansluiting. Er is eerder niet over dit gedeelte gesproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssembleelid Gajadien niet tevreden met subsidiestelsel voor stroom