dinsdag 7 februari 2023
26.3 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
0
(0)

Assembleeleden eisen onderzoek aanslag rechtsgebouw

lees ook ...

Walter Oostelbos opvolger ambassadeur Henk van der Zwan

Walter Oostelbos is nu tijdelijk waarnemend ambassadeur van Nederland in de hoofdstad van Turkije, Ankara. Minister Woppe Hoekstra van Buitenlandse Zaken heeft voorgesteld om hem tot ambassadeur te be...

Over en weer hebben fractieleiders in De Nationale Assemblee hun afkeuring uitgesproken over de aanslag op het gerechtsgebouw. Onderzoek moet de daders zo gauw mogelijk aan het licht brengen. Er zijn vragen gesteld over het onderzoek. De bewaking is opgevoerd bij strategische gebouwen zoals kantongerecht, overheidsgebouwen, nutsbedrijven en ambassades. De rechtstaat moet worden beschermd.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie kon geen details over het onderzoek dat gaande is prijsgeven. Een speciaal onderzoeksteam is hiervoor ingesteld onder leiding van een officier van justitie. Camerabeelden worden geanalyseerd, en nu al blijkt dat twee personen op een bromfiets de aanslag hebben gepleegd met een handgranaat dat is vastgeplakt aan twee RPG-antitank projectielen in een zak, die werd geworpen op het gebouw. Ook schoten zijn gelost.

VHP-fractieleider Asis Gajadien vindt dat alle ten dienste staande middelen gebruikt moeten worden om de daders te achterhalen. Hij noemde camerasystemen.

Gregory Rusland van de NPS-fractieleider veroordeelde de aanslag krachtig. Voor hem moet de zaak tot de bodem worden uitgezocht, zodat er een duidelijk signaal is dat dit soort acties van wie dan ook niet getolereerd zullen worden.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wees elke vorm van intimidatie, die van de regering of anderen komt af. Democratische rechten en vrijheden moeten niet worden onderdrukt door het gebeurde. Beleid moet gemaakt worden in het belang van de gemeenschap.

Ook assembleevoorzitter Marinus Bee wil krachtig optreden van de regering. Zulke aanslagen moeten achterwege blijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssembleeleden eisen onderzoek aanslag rechtsgebouw