donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Assembleeleden eisen onderzoek aanslag rechtsgebouw

lees ook ...

Start landelijk symposia voor jeugdontwikkeling te Commewijn...

Op vrijdag 22 maart jongstleden vond in het district Commewijne de kick-off plaats van het project ‘Symposia Jeugdontwikkeling’. Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) wil vi...

Over en weer hebben fractieleiders in De Nationale Assemblee hun afkeuring uitgesproken over de aanslag op het gerechtsgebouw. Onderzoek moet de daders zo gauw mogelijk aan het licht brengen. Er zijn vragen gesteld over het onderzoek. De bewaking is opgevoerd bij strategische gebouwen zoals kantongerecht, overheidsgebouwen, nutsbedrijven en ambassades. De rechtstaat moet worden beschermd.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie kon geen details over het onderzoek dat gaande is prijsgeven. Een speciaal onderzoeksteam is hiervoor ingesteld onder leiding van een officier van justitie. Camerabeelden worden geanalyseerd, en nu al blijkt dat twee personen op een bromfiets de aanslag hebben gepleegd met een handgranaat dat is vastgeplakt aan twee RPG-antitank projectielen in een zak, die werd geworpen op het gebouw. Ook schoten zijn gelost.

VHP-fractieleider Asis Gajadien vindt dat alle ten dienste staande middelen gebruikt moeten worden om de daders te achterhalen. Hij noemde camerasystemen.

Gregory Rusland van de NPS-fractieleider veroordeelde de aanslag krachtig. Voor hem moet de zaak tot de bodem worden uitgezocht, zodat er een duidelijk signaal is dat dit soort acties van wie dan ook niet getolereerd zullen worden.

NDP-fractieleider Rabin Parmessar wees elke vorm van intimidatie, die van de regering of anderen komt af. Democratische rechten en vrijheden moeten niet worden onderdrukt door het gebeurde. Beleid moet gemaakt worden in het belang van de gemeenschap.

Ook assembleevoorzitter Marinus Bee wil krachtig optreden van de regering. Zulke aanslagen moeten achterwege blijven.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssembleeleden eisen onderzoek aanslag rechtsgebouw