dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
0
(0)

Assembleeleden ABOP/PL getraind in effectief presenteren

lees ook ...

President Santokhi nodigt vakbond uit voor diner

President Chandrikapersad Santokhi heeft de vakbeweging als gesprekspartner van de regering vrijdag uitgenodigd en toegesproken tijdens een diner. Hij gaf aan, dat hij ze vanaf het begin duidelijk hee...

Parlementariërs van de ABOP/PL-fractie zijn getraind in het effectief  presenteren. Het gaat voornamelijk om jonge volksvertegenwoordigers die pas aan het parlementaire werk zijn begonnen. Tijdens de training ‘Presenteren met effecten’ hebben zij ook de tools meegekregen om informatie te verzamelen voor hun betoog of presentatie.

Er is tijdens de training vooral gelet op de opbouw, structuur, woordkeuze, hun houding, contact met de zaal en het kunnen rechtvaardigen van datgene dat zij hebben gezegd. “Als je een stelling hebt, moet je kunnen zeggen waarom je die mening bent toegedaan en met relevante argumenten komen om jou betoog op te bouwen,” zegt trainer Shirley Sitaldin. De training heeft ongeveer 10 weken geduurd. Sitaldin heeft in de afgelopen periode een grote vooruitgang gemerkt bij de deelnemers.

De assembleeleden Genevievre Jordan en Evert Karto hebben bij zichzelf en de deelnemers de vooruitgang kunnen waarnemen. Ze hebben een goede ervaring achter de rug om hun werk effectiever te kunnen doen in het parlement. Jordan en Karto geven verder aan, dat ze heel wat tools hebben meegekregen en zelfverzekerder zijn. Ook krijgen zij complimenten van anderen wat een goed gevoel geeft. Met de tools van de training zullen zij beter letten op bijvoorbeeld de houding en presentatie.

De ABOP/PL-fractie in het parlement bestaat uit tien leden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssembleeleden ABOP/PL getraind in effectief presenteren