maandag 8 augustus 2022
32.4 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Assemblee verbindt zich aan One China Policy

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

De Chinese ambassadeur in Suriname Liu Quan heeft donderdag twintigduizend wegwerpmaskers geschonken aan De Nationale Assemblee. Dit geschied in het kader van “de solidaire opstelling van China in de strijd tegen de groeiende Covid-19-pandemie” volgens de Communicatie en  informatie van DNA. De coalitie en de oppositie in het parlement hebben zich wederom gebonden aan de  ‘One China Policy’. Marinus Bee gaf deze garantie aan de ambassadeur bij de in ontvangst neming van de wegwerpmaskers.

De ‘One China Policy’ is een diplomatieke erkenning, dat er maar één Chinese regering bestaat.

De diplomaat gaf te kennen, dat zijn land Surinamers wederom in de gelegenheid zal stellen om trainingen te volgen in China. Hiertoe zal men overgaan, zodra covid-19 geen gevaar meer vormt. Als reactie daarop sprak Bee de hoop uit  dat de people-to-people uitwisselingsprogramma’s alsook diplomatieke missies weer op gang zullen komen.

Suriname en China kennen al 45 jaar een samenwerking. De goede betrekkingen worden volgens Bee door deze geste benadrukt. Het parlement zal vijftienduizend van deze maskers doneren aan scholen en  sociale instellingen. De DNA heeft meerdere keren donaties ontvangen van de volksrepubliek. In de afgelopen periode  zijn laptops en printers ontvangen. Kort voor de corona uitbraak heeft het  Regionaal Wanica Ziekenhuis 180 bedden gekregen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAssemblee verbindt zich aan One China Policy