zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
5
(1)

Assembleeleden een stelletje dure Labbekakken?

lees ook ...

Nabestaanden Matawai-ramp nemen besluit over rouwdienst en b...

De nabestaanden van de slachtoffers van de ramp in het Matawai- en Tapanahonygebied hebben een gezamenlijk besluit genomen over de rouwdienst en begrafenis. De singi neti is gepland op maandag 4 decem...

NPS assembleeleden Rusland en Etnel stellen teleur. Zij klagen over zaken die fout gaan vanwege hun hebzuchtige, dieftige coalitieleden, maar nooit gaan ze naar het Openbaar Ministerie om ze aan te klagen. NPS is van een grote populistische volkspartij kleine schoothondjes geworden die wat keffen, maar hun meester Chan3ka nooit zullen bijten.

Geen morele moed
Net als voormalig NPS president Venetiaan tonen ze geen morele moed tegenover VHP. En ook van die als Leleku verzwarende Brunswijk zijn ze bang sinds Venetiaan in 1992 ,want NPS keft over verandering van de kiesregeling, maar ondernam nooit een initiatief.
Het moest van de individuele en moedige jurist Serena Essed komen die bij het Constitutioneel Hof een wetsverandering voorstelde over de kiesregeling en gelijk kreeg. Ondanks bedreigingen van Brunswijk die het one person, one vote niet zit zitten, omdat zijn partij dan politieke macht gaat verliezen.

Zwijgen is geen goud
Van de NPS is Rusland het ergst, als een rat heeft hij het zinkend Santokhi schip verlaten, want hij heeft weer eens niets gepresteerd als Hoofd van de Commissie Volkshuisvesting.Hij was ook zo’n vreselijke twijfelende minister van Natuurlijke Hulpbronnen onder Venetiaan. En dat zitting hebben in een regeringsorgaan strijdig is (conflict of interest) met DNA lid zijn, wist hij allang, maar hij is ook immoreel.
En alle vrouwelijke assembleeleden hebben teleurgesteld want ze hadden hun mannelijke collega’s moeten overtuigen dat de wet tegen seksueel molest moet worden aangenomen. Want het lijkt nu te zijn verstikt in de “grappen” die de mannelijke collega’s erover maakten.

Grondrover Jogi cs.
De grootste en dieftige hypocrieten, geen vertegenwoordigers, maar verraders van het volk zijn wel de VHP en de Abop leden. VHP lid Mahinder Jogi b.v. Voor een flut bedragje van srd 33,47 per jaar kreeg hij 147 hectare (!) landbouwgrond op Saramacca, verspreid over 67 kavels Dit kreeg hij onder president Venetiaan, VP Jules Adjodia 11 hectare tuinbouwgrond in Saramacca. Hiij betaalde hiervoor SRD 6,77.
Twee van Jogi’s zonen kregen laatst een bouwkavel te Sabaku-project toegewezen als kers op hun taart.
Dan is Obed Kanape met zijn twee bouwkavels te Sabaku nog niet de ergste, maar als hij om de reden wordt gevraagd waarom hij in een week een bouwkavel kreeg en anderen niet dan zegt hij het is altijd zo geweest, hij kan het systeem niet veranderen. Aan dat antwoord zie je dat hij niets is komen veranderen of verbeteren, hij loopt mooi te praten ter ere van zijn voorzitter Brunswijk. Zoals hij voor spek en bonen en duidelijk voor eigen voordeel in de Assemblee zit is rond uit beschamend. Want ook ABOP assembleeleden verdienen 5x het bestaansminimum, dat minimum wat twee derde van hun volgers in stad en het binnenland nog niet eens maken. Twee derde van de boslandbewoners leeft in armoede, maar als Obed om zijn doel en visie wordt gevraagd zegt hij zoiets vaags als hij hoopt dat zijn woorden ver zullen reiken. Hij is een soort dichter heb ik begrepen, maar iets zinnigs heeft hij tot nu toe nog niet gezegd.
Herinnert u zich ook nog de reis van de Abop Marinus Bee, de assembleevoorzitter? Het kostte de staat een extra 20.000 US-dollars, want zijn delegatie wou luxer op reis gaan, dan het goede dat Conservation International hun gratis gaf. Zo ziet u hoe Maffia partij, Junglegangster partij overeenkommen. VHP’s verkiezingsleuze was wó set en. Den set’en gi den srefi. Den set den saka, nomo nomo den set den saka, den saka saka.

Foto, Culturu archief: Mahinder Jogi

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeColumnAssembleeleden een stelletje dure Labbekakken?