donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3.5
(8)

Ashwin Adhin: “De zaak wordt opgeblazen”

lees ook ...

Spuikleppen Afobakadam vanaf 10 december weer open

Vanaf 10 december worden de spuikleppen van de Afobakadam minimaal opengezet. Dorpen stroomafwaarts aan de Surinamerivier zullen hiervan nauwelijks last ondervinden. Staatsolie Power Company Suriname ...

NDP-parlementariër en gewezen vicepresident Ashwin Adhin, zegt dat er geen sprake is van vervalsing of verduistering van staatseigendommen. Dit zei hij na de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee (DNA). Het parlement is bijeengekomen na een verzoek van het Openbaar Ministerie (OM) om Adhin in staat van beschuldiging te stellen, nadat de rechter vorige week heeft bepaald dat de aanhouding van hem onwettig was.

Adhin wordt beschuldigd van het aanbrengen van vernielingen op zijn vorige kabinet. De vernielingen aan apparatuur zijn begroot op SRD 190.000. Hij vindt dat deze zaak wordt opgeblazen. De voormalige ex-vicepresident blijft erbij niet schuldig te zijn. “Ik ben op geen enkel grond en in geen enkele zaak schuldig, maar dat gaat ook allemaal duidelijk worden,” zei hij.

Op de vraag van journalisten als hij vernielingen heeft aangericht op zijn vorige werkplek, reageert hij hoofdschuddend met ‘neen’. Hij zegt dat personen die hem goed kennen weten dat hij nimmer in aanraking is gekomen met de politie. Hij vindt dat de gemeenschap goed over deze zaak geïnformeerd moet worden.

Fractieleider van de coalitie, Asiskumar Gajadien, vindt dat het OM in alle rust zijn werk moet kunnen doen. De rechterlijke macht zal vaststellen of Adhin schuldig is of niet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAshwin Adhin: “De zaak wordt opgeblazen”