maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Asfa en VSB zien Crisis en Herstelplan Regering wel zitten

lees ook ...

Oli-Moni, volle tank brandstof gratis voor auto eigenaren

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, heeft op 04 augustus op de regerings persconferentie aangegeven dat de samenleving ondersteund zal worden met de kosten van brandstofverbruik. De regerin...

De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven(VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) vinden dat het Crisis- en Herstelplan van het Kabinet Santokhi er mee door kan. Inhoudelijk kunnen zij meegaan met veel van de aandachtspunten. Er zijn wat raakvlakken met het Stabilisatie- en Herstelplan van de regering Bouterse, aangepast aan de nieuwe omstandigheden. Eerder zou zijn opgeworpen dat het Crisis- en Herstelprogramma in vele opzichten exact hetzelfde is als het eerder opgesteld Stabilisatie- en Herstelplan. ASFA-voorzitter Wilgo Bilkerdijk zegt daarover dat het gaat om een oude en conceptuele verklaring die niet voor publicatie was bestemd.

De bedrivenverenigingen zeggen zich terug te kunnen vinden in de geest van het voorgelegd Crisis- en Herstelprogramma. Ook over minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning die zich tot nu toe aan gemaakte afspraken heeft gehouden, zijn ze tevreden. Hoewel het Crisis- en Herstelprogramma van de regering qua concept op het Stabilisatie- en Herstelplan van het afgelopen Kabinet Bouterse lijkt, kunnen de bedrijvenorganisaties zich scharen achter het nieuw programma waarmee vertrouwen wordt getoond in de goede intenties van regering Santokhi- Brunswijk.

Beide organisaties zien graag een tripartiet overleg tussen Regering, Bedrijfsleven, Vakbonden en andere maatschappelijke organisaties om de te nemen maatregelen goed te bediscussieren alvorens geimplementeerd te worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAsfa en VSB zien Crisis en Herstelplan Regering wel zitten