zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
5
(2)

‘Asawini’, R. Edenburg kan het land worden uitgezet

lees ook ...

World cleanup day 3de zaterdag in september

In het kader van de World Cleanup Day op zaterdag 16 maart 2023, heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, in Suriname op die dag een schoonmaakdag van de eigen werkomgeving georganiseerd. Het them...

De vestigingsvergunning van mevrouw Regita ‘Asawini’ Edinburg, is maandag ingetrokken, door de regering. Dit maakt haar positie in het land nu illegaal. De in Suriname geboren activiste is Nederlandse. Een beschikking van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) toont volgens ‘de ware Tijd’ aan, dat de regering van plan is deze vrouw het land uit te zetten.

Edinburg wordt bijgestaan door advocaat Derrick Veira. Zij is voorgeleid en in vrijheid gesteld, nadat zij afgelopen zondag op verdenking van diefstal in verzekering werd gesteld. Toch blijft zij aangehouden, omdat haar verblijfsvergunning is ingetrokken. Zij wordt gezien als een gevaar voor de nationale veiligheid.

‘Asawini’ heeft kort daarvoor een oorverdovend protest laten horen tegen de concessiehouders in het district Brokopondo, toen bekend werd dat sommige kleinschalige goudbedrijven cyanide gebruiken.

De regering ziet Asawini als staatsgevaarlijk en wil haar het land uitzetten, maar haar raadsman Veira en het Volkstribunaal doen alles om dit te beletten.

Bron foto: GFC

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Asawini', R. Edenburg kan het land worden uitgezet