maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Asabina bekritiseert uitsluiting van binnenlandse scholen bij herkansingsproject

lees ook ...

Inbraak in Sint-Jozefkerk: Grote schade en diefstal

Inbrekers hebben vrijdag de Sint-Jozefkerk in Geyersvlijt geplunderd. De ongewenste bezoekers hebben de kerk bezocht en aanzienlijke schade aangericht. De dieven zijn via een raam binnengekomen en heb...

BEP-parlementariër Ronny Asabina heeft deze week in het parlement zijn ongenoegen geuit over het nieuwe herkansingsproject van het ministerie van Onderwijs, dat scholen in het binnenland, met uitzondering van Brokopondo, uitsluit. Dit project is bedoeld om leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs te helpen hun cijfers te verbeteren en over te gaan naar het volgende leerjaar.

Asabina stelde dat bijna het hele binnenland buiten het project valt, op Brokopondo na. “Voor de zoveelste keer moeten we vernemen dat het binnenland totaal is uitgesloten, behalve Brokopondo”, benadrukte hij.

Asabina wees erop dat in Brokopondo slechts twee van de zeventien basisscholen zijn geselecteerd voor deelname. “Dit is discriminatie en uitsluiting van grote delen van het land,” zei hij.

Asabina noemde het beleid “barbaars” en riep op tot heroverweging van deze beslissing. “Ik doe een dringend beroep op de regering om deze beslissing te heroverwegen en recht te doen aan alle burgers van Suriname, ongeacht waar zij wonen,” aldus de parlementariër.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAsabina bekritiseert uitsluiting van binnenlandse scholen bij herkansingsproject