Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Artsen zeggen vertrouwen in Staatsziekenfonds op

Geplaatst

op

door

Burgers die verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds (SZF) kunnen vanaf maandag 15 juli alleen naar de dokter als het om een spoedgeval gaat. Huisartsen hebben in een ledenvergadering besloten om de dienstverlening aan het SZF te beperken tot cito – gevallen en wel tot 10 uur ’s morgens. Specialisten zijn vanaf 11 uur ’s morgens, voor zover de werkzaamheden het toelaten, in beraad om het vervolgtraject te bepalen. Garantie- en verwijsbrieven worden ook niet geaccepteerd. Deze besluiten zijn genomen door de ledenvergadering van de Vereniging van Medici in Suriname ( VMS).

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid wil weer praten met de VMS om een oplossing te vinden voor de problemen in de relatie tussen medici en het SZF.

De VMS benadrukt dat elke patiënt zal worden behandeld op een manier zoals het hoort. Verder eist de vereniging vervanging van de SZF – leiding en de leiding van de medische staf, aangezien er geen vertrouwen meer in hun is. De VMS hoopt dat er verandering komt in de situatie, omdat het belang van de Surinaamse patiënt heilig is.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Otto

toch blijven de patiënten lijden. want hoe je het draait of keert gezondheidzorg is niet goed geregeld. God moet je bidden om niet ziek te worden om achter in de rij te wachten zolang het niet spoed is. wat een schande. ziek is ziek en gelijk behandelen ..niet wachten tot het erger word en spoed is. wel ik zou rollen op de grond dan is het toch spoed. ik hoop dat de instanties er snel uit komen zodat de mensen met szf als nog goed geholpen word.Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X