Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Artsen zeggen vertrouwen in Staatsziekenfonds op

Geplaatst

op

door

Burgers die verzekerd zijn bij het Staatsziekenfonds (SZF) kunnen vanaf maandag 15 juli alleen naar de dokter als het om een spoedgeval gaat. Huisartsen hebben in een ledenvergadering besloten om de dienstverlening aan het SZF te beperken tot cito – gevallen en wel tot 10 uur ’s morgens. Specialisten zijn vanaf 11 uur ’s morgens, voor zover de werkzaamheden het toelaten, in beraad om het vervolgtraject te bepalen. Garantie- en verwijsbrieven worden ook niet geaccepteerd. Deze besluiten zijn genomen door de ledenvergadering van de Vereniging van Medici in Suriname ( VMS).

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid wil weer praten met de VMS om een oplossing te vinden voor de problemen in de relatie tussen medici en het SZF.

De VMS benadrukt dat elke patiënt zal worden behandeld op een manier zoals het hoort. Verder eist de vereniging vervanging van de SZF – leiding en de leiding van de medische staf, aangezien er geen vertrouwen meer in hun is. De VMS hoopt dat er verandering komt in de situatie, omdat het belang van de Surinaamse patiënt heilig is.

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Otto

toch blijven de patiënten lijden. want hoe je het draait of keert gezondheidzorg is niet goed geregeld. God moet je bidden om niet ziek te worden om achter in de rij te wachten zolang het niet spoed is. wat een schande. ziek is ziek en gelijk behandelen ..niet wachten tot het erger word en spoed is. wel ik zou rollen op de grond dan is het toch spoed. ik hoop dat de instanties er snel uit komen zodat de mensen met szf als nog goed geholpen word.Advertentie

Suriname

Juspol opent politie-unit bij VCB

Geplaatst

op

door

Vlak vóór de Surinaamse Volkskredietbank (VCB) en tegenover de Centrale Markt aan de Waterkant heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) een unit van de politie in gebruik genomen. Het departement wil met deze speciale unit meer zichtbaarheid van de politie in de binnenstad van Paramaribo. Justitieminister Stuart Getrouw zegt, dat dit project één is dat hij al lang wilde uitvoeren.

Met het oog op de beweging in deze omgeving en de strategische doelen die Juspol wil bereiken, is het volgens Getrouw tijd om de unit te openen. “Door het plaatsen van de unit denk ik dat de bereikbaarheid van en naar de politie zal worden verkort. Hiermee vindt verscherping van de handhaving van de openbare orde en rust alsook de criminaliteitsbeheersing plaats,” zegt de bewindsman.

Volgens de bewindsman zullen vanuit deze eenheid de beheersdaden voor de ordehandhaving van het verkeer plaatsvinden. Getrouw heeft de VCB bedankt voor de ondersteuning en goede samenwerking. Dit geeft volgens hem in het bijzonder aan, hoe goed de samenwerking is tussen de publieke en private sector. De unit is een handreiking aan de samenleving voor een goede en betere dienstverlening van de politie, stelt de minister.

Volgens korpschef Roberto Prade is het de bedoeling, dat de politie vanuit de unit de controlewerkzaamheden zal uitvoeren op de wegen in de omgeving en de Centrale Markt. “We hebben vaker van burgers vernomen, dat het lijkt alsof de politie die op de markt is gehuisvest, zich daar schuilhoudt. Nu is de politie zichtbaar”, zegt de korpschef.

Hij heeft de samenleving opgeroepen om gretig gebruik te maken van de mogelijkheden die nu geschapen zijn. “Wij gaan sowieso evalueren en kijken hoe het zal werken. Waar er moet worden aangescherpt, zullen we dat sowieso doen,” stelt de korpschef. De politiepost op de Centrale Markt blijft gehandhaafd.

Lees verder

Suriname

Bouterse: “Klacht tegen minister Hoefdraad is loze aanval op de regering”

Geplaatst

op

door

De klacht van de VHP-fractie tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën bij de procureur-generaal, is volgens president Desi Bouterse een loze aanval op de regering. “Het is een een politieke stunt en zal geen soelaas bieden”, zegt het staatshoofd. De regeringsleider is op vrijdag 18 oktober in het praatprogramma ‘Bakana Tori’ via Radio SRS op diverse zaken ingegaan. De president benadrukt dat er niets aan de hand is en spreekt van spijkers op laag water zoeken.

Bij het lenen moet er volgens het staatshoofd niet alleen controle zijn, maar ook een stappenplan. Ook is belangrijk om aan te geven wat er met de lening zal gebeuren. De president verwijst voor wat dit laatste betreft naar de nieuwe Highway. Hij zegt dat er bij de lening voor dit project ook een hele commotie was, maar de weg zal straks een meerwaarde zijn voor de productie en het land. Het staatshoofd somde ook woningbouw, wegen en productie op als zaken die dankzij leningen van de grond zijn gekomen.

Over de Wet op de Staatsschuld zegt het staatshoofd dat deze duidelijk is, maar allerlei interpretaties kent. Hij heeft niet graag een wet, die voor velerlei interpretaties vatbaar is. Er zijn daarom een aantal voorstellen gedaan om hiernaar te kijken. Het grootste probleem volgens de president is echter, dat zodra minister Hoefdraad met grote financierders over een lening praat men tegenberichten lanceert, omdat ze weten dat het voor de regering een schot in de roos is. Het staatshoofd pleit voor verruiming van het leningenplafond en het bespreekbaar maken hiervan in het parlement.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X