vrijdag 9 december 2022
30.2 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Artsen Regionale Gezondheidsdienst in beraad

lees ook ...

Parmessar ontkent benadering PL Bronto Somohardjo voor samen...

Parlementslid Rabin Parmessar, en fractieleider van de NDP ontkent ooit over samenwerking te hebben gesproken met Bronto Somohardjo.  Zijn partij stelt altijd een commissie/delegatie samen naar zijn z...

De Vereniging van Artsen (VRA) bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is in beraad. Als er op 4 juli geen overeenstemming wordt bereikt over het wensenpakket van 2019, zal ze in overweging nemen om in actie te gaan. Volgens Radjendra Ramautar, voorzitter van de vereniging, is de nood binnen het artsenkorps van RGD hoog. Daarom vragen zij de autoriteiten om zo spoedig mogelijk orde op zaken te stellen.

Ramautar wil niet vooruitlopen op zaken, maar zegt dat er met de leden en het bestuur zal worden afgestemd hoe het actiemodel eruit zal zien, als het zover mocht komen. Een ander punt waarvoor er aandacht wordt gevraagd is dat er langer dan zes maanden een tekort is aan medicijnen, waardoor het moeilijk wordt om de dienstverlening regionaal te garanderen.

De RGD-poliklinieken zijn opgezet om te dienen als spoedpost om de druk op de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo te verlagen. Artsen hebben door het tekort aan medicijnen geen keus om patiënten, die zich dagelijks aanmelden voor medische zorg, te verwijzen naar de SEH.

Bij de polikliniek van Latour, waar Ramautar als arts werkzaam is, is het tekort aan de basis medische verbruiksartikelen ook te merken. De simpele medicamenten die dagelijks nodig zijn kunnen niet aangeboden worden aan de patiënten, zegt de voorzitter zorgelijk. Op de regering wordt een beroep gedaan om aan de noodrem te trekken en de RGD te voorzien van medicatie.

De RGD telt ongeveer 100 artsen, waarvan ongeveer 90 leden zijn van de VRA. Deze artsen zijn landelijk onderverdeeld in bijkans 64 poliklinieken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArtsen Regionale Gezondheidsdienst in beraad