donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(3)

Arts en politicus Alendy oneens met partijvoorzitter in vaccinatiekwestie

lees ook ...

Wereld Leraren dag, 05 october

De United Nations Education Scientific and Cultural Organization, UNESCO, heeft in 1993, 05 oktober uitgeroepen tot Wereld Leraren Dag. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belang van het onderwijs e...

Cijnthia Allendy, topkaderlid van Broederschap en Eenheid in de Politiek(BEP)is het niet eens met de uitspraak van haar partijvoorzitter Ronald Asabina. Hij meent dat de regering geen vaccinatiedag wil organiseren in het BEP-centrum. Alendy wijst erop dat de vaccinatiedagen in de partijcentra zijn georganiseerd door de gezondheidswerkers, die aangesloten zijn bij de politieke partijen.

“De BEP moet stoppen met het ministerie te verwijten. Het komt lachwekkend over bij gezondheidswerkers. Niet het ministerie maar de politieke organisaties hebben via hun eigen gezondheidswerkers vaccinatiecampagnes georganiseerd”,

Het is dus niet minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die  ‘met twee maten meet’ als het gaat om het gebruikmaken van partijcentra  als vaccinatielocatie. De voorzitter meende dat, de VHP, NPS en Abop wel inentingen mogen organiseren in hun partijcentra en de BEP niet.

“Ik heb een vaccinatiedag gehouden op mijn poli en ben zelf op zoek gegaan hoe het te organiseren”, aldus Alendy. Volgens haar dient de partij de gezondheidswerkers binnen de eigen gelederen om advies te vragen indien men zoiets wenst te doen. “Het ministerie heeft genoeg te doen. Dus je kan niet de minister verwijten maken.  “Denkt de BEP dat het ministerie dat voor ze gedaan heeft?” zegt zij verder.

De arts biedtt zelfs haar diensten aan. “Als BEP dit serieus wil aanpakken, dan moet het initiatief vanuit de partij zelf komen. Bij deze bied ik aan mij hiervoor te willen inzetten.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArts en politicus Alendy oneens met partijvoorzitter in vaccinatiekwestie