woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
12.9 C
Amsterdam
4
(1)

Arts benadrukt: “Kinderen kunnen zonder vrees naar school”

lees ook ...

Verslag 14 de Marronfestival in Jamaica  

Het thema van het 14de Marronfestival  was Sankofa. Sankofa is het erkennen en gebruiken van de voorouderlijke wijsheid in het leven nu en voor een duurzame toekomst. De verbanden zien tussen verleden...

Ouders hoeven niet te vrezen om hun kinderen naar school te sturen, omdat de besmettingen niet daar hebben plaatsgevonden, zei arts Vern Nanhoe, vertegenwoordiger van Volksgezondheid, zaterdag tijdens een Zoom-persconferentie van de regering. Deze scholen waren ook niet gesloten. Volgens de arts zijn de personen buiten besmet en ziek op school gekomen.

De scholen hebben zich bovendien gehouden aan de vastgestelde protocollen. Als iedereen zich houdt aan de Covid-maatregelen: afstand houden, mond-neusbedekking ophebben, handen wassen en de leerkrachten erop toezien dat de protocollen worden nageleefd, is er minimaal tot geen gevaar, zei Nanhoe.

Een paar leidinggevenden van scholen hebben hun probleem voorgelegd aan de arts. Hij heeft hen gerust kunnen stellen. Alleen mensen die fysiek contact hadden met de kinderen, zonder mondkap, zij zijn in quarantaine.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zei vorige week in De Nationale Assemblee, dat het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft aangegeven, dat de scholen waar er besmette personen waren niet gesloten hoeven te worden. Op basis van dit advies er gehandeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArts benadrukt: "Kinderen kunnen zonder vrees naar school"