zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
5
(2)

Artiesten willen weer gewoon optreden

lees ook ...

Looproute President bij presentatie jaarbegroting vrijhouden...

In verband met de presentatie van de jaarbegroting 2023/2024 op vrijdag 29 september aanstaande door de President van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santhokhi, wordt een beroep gedaan op de sa...

Artiesten zitten al lange tijd zonder werk. “We zitten al bijna twee jaar achter de regering aan om protocollen die wij hebben voorgesteld ter beoordeling, zodat we weer kunnen verdienen”,  zeiden artiesten na een persconferentie eergisteren. Volgens de artiesten kunnen zij nauwelijks nog wat verdienen en moeten ze het hebben van illegale feestjes. En dat is niet wat ze willen.”

“De gemeenschap heeft recht op ontspanning en muziek is ontspanning”, zegt een artiest. De artiesten geven aan dat elk evenement een beperkt aantal tafels gepaard kan gaan. “Bijvoorbeeld vijftig tafels en maximaal zes mensen aan een tafel omdat covid-19 is hier om te blijven en niet meer weggaat”, aldus een artiest.

De minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin zegt dat hij voorlopig geen voorstander van feesten is daar de dagelijkse covid-besmettingen blijven stijgen. Volgens de minister kan er in deze dreigende situatie niet gefeest worden. Het afgelopen etmaal werden er bijvoorbeeld 1.026 personen positief getest.

Het mag duidelijk zijn dat de sneltest tot nu toe 50 procent vals positieve uitkomsten heeft gegeven en is daarom nu in het buitenland afgekeurd. De cijfers zijn daardoor ook niet hard.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArtiesten willen weer gewoon optreden