dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Artiesten willen petitie indienen om weigering visum Nederlandse ambassade

lees ook ...

President Santokhi verlengt onderhandelingen energietarieven...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de gezamenlijke vakbonden en het technische team van de regering meer tijd gegeven om de onderhandelingen over de verhoogde energietarieven o...

Regelmatig worden visa van artiesten afgekeurd door de Nederlandse ambassade, zelfs wanneer er een brief van het Directoraat Cultuur wordt ingediend. Vermoed wordt dat de ambassade niet rekent op terugkeer van deze groep Surinamers. Artiesten en sporters zijn niet te spreken hierover en willen een petitie indienen, om verandering te bewerkstelligen.

“Dit kan gewoon niet. Niemand durfde te praten, maar nu gaan we onze stem laten horen. Wij willen in de gelegenheid worden gesteld om muziek te maken zoals Nederlandse artiesten vrijelijk ons land binnen kunnen komen om hun ding te doen. Eigenlijk als je zo een brief krijgt dan moest het al duidelijk zijn dat het erkende artiesten zijn en dat ze afreizen om zaken te doen. Ik ben een aantal keren met de band afgereisd naar Nederland. En tot nu toe is iedereen teruggekomen”. aldus Dino Orpheo Canterburg meer bekend als Damaru.

De initiatiefgroep wil deze week een petitie indienen bij het Directoraat Cultuur, het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking en De Nationale Assemblee. Belanghebbenden worden  opgeroepen om de petitie te tekenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArtiesten willen petitie indienen om weigering visum Nederlandse ambassade