donderdag 30 november 2023
28.1 C
Paramaribo
-0.6 C
Amsterdam
4
(2)

Artiest Dowiman van Reinforcement overleden

lees ook ...

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor vieri...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het la...

De voormalige zanger en gitarist van de eens bekende reggae- en dancehall formatie Reinforcement, Lewis Desmond meer bekend als Dowiman, is maandag op 67-jarige leeftijd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo overleden. Enkele dagen terug is zijn rechtervoet geamputeerd. Hij was suikerpatiënt en zou een wond hebben aan zijn voet.

De voorzitter van Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, is bijzonder emotioneel na het nieuws vernomen te hebben. Hij had Dowiman maandagmiddag nog telefonisch gesproken en korte tijd daarna werd hij door de dochter gebeld die hem het droevige nieuws meedeelde. “Ik ben niet alleen geschokt, maar ook gebroken,” zegt Vismale.

Dat Dowiman ziek was is door de Stichting 1 voor 12 bekendgemaakt. “Hij wilde zijn voet niet laten amputeren, omdat hij niet afhankelijk wilde zijn van anderen. Maar volgens de artsen moest dat wel gebeuren. We hebben met hem gesproken en uiteindelijk was hij het eens met de operatie,” zegt Vismale.

De stichting was naarstig op zoek naar een appartement voor Dowiman voor een maand, zodat hij kon herstellen. Voor zijn herstel had Vismale al een rolstoel geregeld en afspraken met de Esther Stichting dat hij na zijn ontslag uit het ziekenhuis daar kon verblijven. Hij is zeer verdrietig door het nieuws.

Dowiman, die Guyanees was, heeft zeker 25 jaar gewoond en gewerkt in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArtiest Dowiman van Reinforcement overleden