Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Aroen Jadoenathmisier moet samen met Saskia Walden vorm geven aan ministerie Economische Zaken

Geplaatst

op

Nieuws.thumb.800.480

Om beter vorm te kunnen geven aan het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie is Aroen Jadoenathmisier benoemd tot de nieuwe directeur van Economische Zaken.

Al 28 jaren heeft Jadoenathmiser zijn krachten gegeven aan het ministerie, waardoor hij niet onbekend is bij het departement. In zijn nieuwe functie zal hij werken aan welvaart, welzijn en ontwikkeling voor elke Surinamer. Met het team zal hij het beleid van het ministerie op een hoger niveau brengen.

Minister Walden heeft aangegeven dat er heel veel uitdagingen zijn, maar er is vertrouwen in de nieuwe regering. Er zal met deze benoeming gewerkt woorden aan beter oplossingen stelt Walden.- Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Papa Sranan
maandag 21 september 2020 11:51

De etnische oriëntatie vsn de vhp manifesteert zich weer. Er moet een traditionele vhp-er bij de niet traditionele. In Guyana bevechten zij elkaar, maar kijk naar het regeerteam. Echt gemengd, maar de “multi etnische” vhp is in praktijk gewoon mono etnisch!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen