maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Armoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultatie Nationale Loonraad

lees ook ...

Suriname-China banden versterkt: Santokhi keert hoopvol teru...

President Chandrikapersad Santokhi is veilig teruggekeerd in Suriname na een vruchtbaar staatsbezoek aan China. Op de Johan Adolf Pengelluchthaven werd het staatshoofd met militair eerbetoon ontvangen...

De Nationale Loonraad (NLR) heeft het advies voor de vaststelling van een nieuw minimumuurloon overhandigd aan minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ). Hoewel het advies volgens de wet bindend is voor de minister, moet de definitieve vaststelling en afkondiging nog goedgekeurd worden door de regeringsraad. In tegenstelling tot de minister is de regeringsraad niet verplicht het advies van de NLR over te nemen.

Het ministerie zal nu stappen ondernemen om een raadsvoorstel te formuleren en dit voor te leggen aan de regeringsraad. Minister Mac Andrew prees het werk van de NLR, die verschillende stakeholders heeft geraadpleegd om tot een breed gedragen advies te komen.

Hij waardeerde de inspanningen van de NLR en informeerde hen dat de Regeringsraad tijdens haar vergadering op 21 februari 2024 de armoedegrens per 31 december 2023 heeft vastgesteld op SRD 7.396 voor een volwassene, gebaseerd op het advies van de Commissie Armoedegrensbepaling.

De bewindsman benadrukte dat de vaststelling van het minimumuurloon betekent dat arbeid niet onder dit bedrag mag worden verricht volgens de wet, maar werkgevers en werknemers zijn vrij om een hoger uurloon overeen te komen. Het ministerie heeft niet bekendgemaakt wat het advies van de Nationale Loonraad precies inhoudt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmoedegrens Suriname vastgesteld op SRD 7.396 na consultatie Nationale Loonraad