vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 5428 per volwassene

lees ook ...

“An administrative framework is required,” said ...

The Anton de Kom University of Suriname's Public Administration Week came to an end. An administrative structure is required, according to Wanica South-East district commissioner Shafiek Goelaman. Com...

De regering heeft de armoedegrens per december 2022 vastgesteld op SRD 5428 voor een volwassene. Het besluit is op 1 maart tijdens de regeringsraadsvergadering genomen. Met deze stap heeft zij het voorstel met betrekking tot actualisering van de armoedegrens van de multidisciplinaire werkgroep Armoedegrensbepaling goedgekeurd. De werkgroep heeft het nodige onderzoek verricht en is op basis van haar bevindingen gekomen op het bedrag van SRD 5428 voor 1 volwassene per december 2022.

Naar aanleiding hiervan had het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) het voorstel gedaan aan de regering om op basis van de bevinding van de werkgroep, officieel de armoedegrens vast te stellen per volwassene. Het vaststellen van een armoedegrens is een noodzakelijke voorwaarde voor de regering bij de uitvoering van beleidsprogramma’s, vooral programma’s gericht op duurzame bestrijding van armoede in Suriname. Hiertoe is de behoefte aan concrete informatie over de armoede situatie in het land een must.

Het bestrijden van armoede wordt door de overheid middels een integrale aanpak benaderd, waarbij meerdere ministeries een rol te vervullen hebben. Tegen deze achtergrond achtte het ministerie het nodig om een multidisciplinaire werkgroep armoedegrensbepaling in het leven te roepen in juli 2021 met de specifieke taak om de armoedegrens vast te stellen.

Gezien het belang van deze werkgroep, heeft de regering in de vergadering van 1 maart 2023 daarom eveneens besloten haar zittingstermijn te verlengen voor de duur van twee jaar.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 5428 per volwassene