zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
1
(1)

Armoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365

lees ook ...

Registratie Stimuluspakket 2 vervroegd uittreden overheidsdi...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. In de periode 1oktober tot en met 31 decembe...

De armoedegrens in Suriname is per december 2021 vastgesteld op SRD 3.365 voor een volwassene. Dit is vastgesteld door de in juli vorig jaar ingestelde multidisciplinaire werkgroep inzake armoedebestudering. Het eerste deel van het rapport is in november 2021 aan de minister van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een  overhandigd.

Minister Steven Mac Andrew, bood de “notitie actuele armoedegrenzen” op 27 juni 2022 aan ter goedkeuring in de Raad van Ministers. Voor de uitvoering van de beleidsprogramma’s van de regering, met name de duurzame armoedebestrijding, had de regering concrete informatie nodig over de armoede situatie in het land. In dit kader is de werkgroep in het leven geroepen.

Met de vaststelling van de armoedegrens beoogt de werkgroep de technische basis te hebben geboden om effectieve armoedebestrijdingsprogramma’s en -maatregelen te ontwikkelen en uit te voeren. Het finaal rapport van de werkgroep wordt in het laatste kwartaal van dit jaar verwacht.

De ministerraad wordt voorgezeten door vicepresident Ronnie Brunswijk. De RvM heeft de aangeboden notitie goedgekeurd, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmoedegrens in Suriname vastgesteld op SRD 3.365