woensdag 22 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Armoedebestrijding via religieuze organisaties

lees ook ...

Minister Ramdin: ‘Excuses slavernijverleden moeten in Surina...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft gisteren de Speciaal Gezant Slavernijverleden, Frédérique de Man, ontvangen voor een ...

Het project ‘directe armoedebestrijding via de religieuze organisaties’ maakt deel uit van het herstelplan van de regering. Een bedrag van 26 miljoen is ingezet en duizenden zijn reeds bereikt. Deze organisaties zijn al geruime tijd hiermee bezig, zonder steun van de overheid, en  zijn nu bereid gevonden om ook met de overheid samen te werken. Het project loopt van mei tot december van dit jaar. De organisaties  zien graag dat dit in 2023 wordt voortgezet.

Geen enkel religieuze organisatie is uitgesloten. De Interreligieuze Raad in Suriname/Comité Christelijke Kerken (IRIS/CCK) zal het geheel coördineren bij de uitvoering samen met het ministerie van Financiën en Planning, terwijl de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Sociale Zaken & Volkshuisvesting ondersteunen.

‘In het regeerakkoord hebben we afgesproken om het particulier initiatief, zoals de religieuze organisaties dat zijn, zoveel mogelijk te betrekken bij de sociaal-maatschappelijke zorg, omdat zij die zorg doorgaans doelgerichter en goedkoper kunnen organiseren en aanbieden. Wij moeten ervoor zorgen dat de armen geholpen worden, met structurele oplossingen als werkgelegenheid, maar zeker ook in hun directe noden. De burgers hebben daar recht op. Dit is een van de maatregelen uit het Herstelplan; hiermee zijn nu alle 13 Sociaal Vangnet maatregelen uit het Herstelplan in uitvoering genomen. En mocht blijken dat aanvullend beleid nodig is, dan zal dat ook komen.’

Bisschop Karel Choennie  is de huidige voorzitter  van de IRIS/CCK: ‘Religieuze organisaties zijn altijd al solidair met de armen en de onderdrukten. Overheids- en niet-overheidsactoren zouden meer structureel met elkaar moeten werken, we zouden veel meer kunnen bereiken, dit project is hopelijk een goed begin’, zegt de geestelijke.

Anshala Bissesar is verantwoordelijke van het project bij het ministerie van Financiën en Planning. Het gaat  bij dit project om armoedebestrijding.  Ook niet-leden van de religieuze organisaties komen hiervoor in aanmerking.

Bij de evaluatie  is gebleken dat het project in een grote behoefte voorziet en dat in mei en juni respectievelijk 1800 om 2800 behoeftigen hulp hebben ontvangen. De religieuze organisaties waren tevreden met de voortgang van het project en doen  een beroep op de regering om het project ook in 2023 te vervolgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmoedebestrijding via religieuze organisaties