zondag 17 januari 2021
30.6 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
4
(2)

Armoede vereist bredere aanpak

lees ook ...

Taskforce ter bestrijding valutaspeculatie illegale wisselka...

Er komt een tasforce ter bestrijding van valutaspeculatie bij illegale wisselkantoren. Dit is het advies dat de presidentiële commissie Evaluatie Wet Controle Valutaverkeer en Transactiekantoren giste...

President Chandrikapersad Santokhi zei op een persconferentie gisteren in Nickerie, dat er meer gedaan moet worden aan de aanpak van armoede in Suriname. Hij zei zelf geen voorstander te zijn van een pakkettensysteem, maar dat het op dit moment niet anders kan. Ook gaf hij aan dat bij het storten van de SRD300 bonus op de bank voor burgers, opgemerkt is, dat dit de beste manier is van uitbetalen. Jammer genoeg heeft niet een ieder een bankrekening. 

De regering zal daarom een breder, meer gestructureerd en ruimer programma uitzetten voor het oplossen van dit vraagstuk. Binnen dit programma zal er naast het storten van gelden, ook  subjectsubsidie worden gegeven waardoor er ook meer werkgelegenheid zal ontstaan. Dit pakket aan maatregelen dat binnenkort gepresenteerd wordt, zal niet alleen onderdeel zijn van het armoede beheersingsprogramma, maar ook onderdeel van het uit te voeren programma van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat een goed sociaal vangnet voor de bevolking eist.

Rond medio december moet er op technisch niveau understanding zijn bereikt met het IMF. President Santokhi verduidelijkt dat niet het IMF een programma maakt voor Suriname maar dat wij dat zelf moeten doen. Het gaat om een eigen plan dat moet voldoen een de normen en richtlijnen van het IMF. Het Staatshoofd geeft aan dat de overeenkomst in de tweede of derde week van januari op het hoogste IMF-niveau getekend wordt, waarbij Suriname de beschikking krijgt over 650-700 miljoen US dollar voor drie jaar.

In deze periode zullen de economie en internationale kasreserves gestabiliseerd worden waarbij er onder andere interventies zullen worden gepleegd op de valutamarkt. De bondholders waarmee onlangs een stand still is bereikt, hebben ook om een spoedige overeenkomst met het IMF gevraagd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

De covid-19-maatregelen d...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Suriname registreert 126ste coronadode

Amerikaanse Admiraal bezoekt Suriname

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Armoede vereist bredere aanpak