donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Armand Zunder praat tot Nederlandse tweede kamer leden

lees ook ...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse vo...

Collectieve rouwbijeenkomst tot slaaf gemaakte Afrikaanse voorouders en hun nazaten. De bijeenkomst is op zaterdag 30 maart 2024 Barkstraat 1 te Zaandam aanvang 14.00 uur Aanleiding collectieve rou...

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie, heeft 15 augustus jongstleden in de bankethall van hotel Torarica een presentatie gegeven aan de afgevaardigden van de Nederlandse Tweede Kamer over het vraagstuk: ‘erkenning, excuses en herstel’, in relatie tot het koloniale verleden van Nederland. 

De leden van de Nederlandse  tweede kamer hebben aangegeven naar Suriname te zijn gekomen om de standpunten aan te horen. Zunder zei: “Het was een genoegen om met de leden van het Nederlandse parlement te zitten en ze te verrijken met onze standpunten over dit vraagstuk”. Het vervolgtraject zal samen met De Nationale Assemblee en het Nederlandse Parlement bepaald worden.

Mochten er herstelbetalingen hieruit voortvloeien, is het de bedoeling dat die komen naar een fonds, dat beheerd wordt door mensen van onbesproken gedrag. Er zullen procedures moeten zijn van hoe eventuele projecten moeten worden ingediend en hoe die gemonitord moeten worden zodat de gelden terecht komen bij de mensen voor wie het bestemd is. Er wordt thans met de regering over deze materie gediscussieerd.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmand Zunder praat tot Nederlandse tweede kamer leden