maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Armand Zunder praat tot Nederlandse tweede kamer leden

lees ook ...

Public Sector Reform oftewel verkleining ambtenaren apparaat...

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft op donderdag 22 september een plenaire sessie gehouden over het Public Sector Reform programma. Dit programma houdt onder andere in de verplichtte la...

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie, heeft 15 augustus jongstleden in de bankethall van hotel Torarica een presentatie gegeven aan de afgevaardigden van de Nederlandse Tweede Kamer over het vraagstuk: ‘erkenning, excuses en herstel’, in relatie tot het koloniale verleden van Nederland. 

De leden van de Nederlandse  tweede kamer hebben aangegeven naar Suriname te zijn gekomen om de standpunten aan te horen. Zunder zei: “Het was een genoegen om met de leden van het Nederlandse parlement te zitten en ze te verrijken met onze standpunten over dit vraagstuk”. Het vervolgtraject zal samen met De Nationale Assemblee en het Nederlandse Parlement bepaald worden.

Mochten er herstelbetalingen hieruit voortvloeien, is het de bedoeling dat die komen naar een fonds, dat beheerd wordt door mensen van onbesproken gedrag. Er zullen procedures moeten zijn van hoe eventuele projecten moeten worden ingediend en hoe die gemonitord moeten worden zodat de gelden terecht komen bij de mensen voor wie het bestemd is. Er wordt thans met de regering over deze materie gediscussieerd.

.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmand Zunder praat tot Nederlandse tweede kamer leden