zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Armand Achaibersing belooft verlichtende maatregelen deze maand

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

De regering is volgens Armand Achaibersingh ervan bewust dat de stijgende prijzen een enorme druk uitoefenen op de gemiddelde  burger. “Op 9 juni presenteer ik de maatregelen die we gaan doorvoeren om de meest kwetsbare groepen in de samenleving tegemoet te komen”, maakt Armand Achaibersing, minister van Financiën en Planning, bekend.

De maatregelen zijn al in februari aangekondigd, maar zullen nu echt uitgevoerd worden. “Helaas kan ik niet melden wat die maatregelen precies zullen zijn omdat ik geen dingen wil noemen die de regering mogelijk niet goedkeurt straks, maar het voorstel is bijna af”, volgens de minister. De regering zal via fondsen bij de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) de verschillende productiebedrijven tegemoet komen.

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor covid-19-steun moeten zich wel melden bij de belastingdienst. “En ik kan u zeggen dat een aantal bedrijven die zich hebben gemeld niet geregistreerd staan bij de belastingen. Maar goed, dat is geen punt. We beginnen opnieuw, maar de bedrijven moeten wel weten dat als ze niet afdragen ook de overheid weinig armslag heeft om te helpen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArmand Achaibersing belooft verlichtende maatregelen deze maand