maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Arise News sprak met president Santokhi over samenwerking Afrika-Caribisch gebied

lees ook ...

Zware gewapende beroving in Villa Brazil

In het binnenland, in de omgeving van Villa Brazil, zijn zware berovingen gepleegd. De rovers die zwaargewapend waren hebben een hoeveelheid aan ruw goud buitgemaakt. Goudzoekers in het gebied zijn...

Op 15 juni jongstleden sprak Arise News met president Chan Santokhi over de samenwerking tussen Afrika en het Caribisch gebied op de Bahama’s. Santhokhi draagt de overtuiging dat deze samenwerking grote voordelen kan opleveren op economisch, cultureel, en zelfs individueel gebied. Dit is een kans om samen te groeien naar een beter toekomst.

Afrika en het Caribisch gebied delen een bijzondere geschiedenis. Deze kan worden aangewend om de diepgewortelde spirituele en culturele banden tussen beide continenten te benutten voor wederzijdse ontwikkeling en economische groei. De samenwerkingsgebieden omvatten natuurlijke hulpbronnen zoals olie, gas en mineralen. Afrika’s expertise op dit gebied kan waarde toevoegen aan landen zoals Suriname en Guyana in het Caribisch gebied. Ook landbouw is niet te onderschatten gezien de vruchtbare gronden. Dit maakt Suriname aantrekkelijk voor landbouwinvesteringen.

Er bestaan grote kansen voor handel en investeringen tussen de regio’s, met focus op de financiële sector en infrastructuurontwikkeling. Verbeterde lucht- en maritieme connectiviteit werd bekeken als een stimulans voor handel en toerisme, waarbij Suriname een cruciale rol kan spelen als luchtvaarthub.

President Santokhi wijst ook op het belang van het versterken van menselijke banden tussen beide regio’s, inclusief culturele uitwisselingen en educatieve samenwerkingen, als grondslag voor duurzame samenwerking.

Hij gelooft dat de samenwerking niet alleen economische voordelen zal brengen, maar ook de kwaliteit van leven zal verbeteren voor meer dan twee miljard mensen in Afrika en het Caribisch gebied.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArise News sprak met president Santokhi over samenwerking Afrika-Caribisch gebied