woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Argentijnen kunnen stemmen vanuit Suriname

lees ook ...

ABOP bereidt zich voor op grootse veldwerk kick-off in alle ...

Partijleden en sympathisanten van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) kijken vol verwachting uit naar het komende weekend. Op zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 zal op verschillende...

De geregistreerde Argentijnen, die in Suriname wonen, mogen op 22 oktober in Paramaribo hun stem uitbrengen op de Argentijnse ambassade aan de Washingtonstraat. Op die dag worden de nationale verkiezingen van Argentinië gehouden. Deze Argentijnse staatsburgers worden op 19 november ook in de gelegenheid gesteld aan een eventuele volgende stemmingsronde mee te doen.

Een kandidaat wordt gekozen wanneer hij of zij 45 procent van de stemmen haalt in de eerste ronde. Wie 40 procent haalt met een verschil van 10 procent op de runner-up wordt ook gekozen als president. Indien dat niet wordt gehaald moet de top twee elkaar op 19 november treffen in de tweede ronde.

De kandidaten zijn de 52-jarige Javier Milei (La Libertad Avanza), die nu deel uitmaakt van het huis van afgevaardigden. Patricia Bullrich (Juntos por el Cambio), de voormalige minister van Veiligheid, Sergio Massa (Unión por la Patria), de minister van Economie, Myriam Bregman (Partido de los Trabajadores Socialistas), die 51 jaar oud is en de 74-jarige Juan ‘Gringo’ Schiaretti (Partido Justicialista). Milei behaalde op 13 augustus bij de ‘voorverkiezingen’ 30 procent van de stemmen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArgentijnen kunnen stemmen vanuit Suriname