woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Arbeidsinspectie staat niet achter ontslag Hellings

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

 Vanaf 13 mei jongstleden ontstond er een onwerkbare situatie bij de Energie Bedrijven Suriname. Hedenmiddag is tijdens een algemene ledenvergadering van de Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS) meegedeeld, dat de Arbeidsinspectie bezwaar heeft aangetekend tegen het ontslag van Marciano Hellings, voorzitter van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

De directie van de Energie Bedrijven Suriname in de persoon van Leo Brunswijk deelde enige tijd geleden, tijdens een persconferentie mee dat Hellings werd ontslagen wegens dringende redenen. Hellings werd ervan beschuldigd foto’s te hebben gemaakt over voertuigen van het bedrijf en deze te hebben gegeven aan zijn tweelingbroer Raoul Hellings. Hij staat versteld, en ontkent dit in alle toonaarden. Hellings zegt, nu niet in de media te kunnen treden met de laatste ontwikkelingen.

Ondertussen heeft de OWOS een aantal eisen gesteld en het vertrouwen in de directie opgezegd. Men weigert te werken. Werknemers hebben zich vandaag weer massaal ziekgemeld. De polikliniek liep storm.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArbeidsinspectie staat niet achter ontslag Hellings