dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
0
(0)

Arbeidsinspectie 75 jaar

lees ook ...

IOL student sterft nadat boom op haar valt

De 27-jarige Derana Misiedjan die student was van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL), is op woensdag 30 november op het Natin complex aan de Leysweg door een omgevallen boom geraakt. ...

Het directoraat Arbeidsinspectie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), bestond op 01 maart 2022, 75 jaar. Minister Rishma Kuldipsingh sprak een felicitatieboodschap uit naar de directie, personeel en bond van het directoraat. De Arbeidsinspectie houdt toezicht op de naleving van onder andere arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden en bescherming van de werknemers bij de uitvoering van hun werkzaamheden.

Hugo Blanker, voorzitter van de Bond Arbeidsinspectie (BAI), stelt de inzet van het personeel op prijs. Hij is de mening toegedaan dat er daarom voortdurend gewerkt moet worden aan de rechtspositie van het personeel. Hij belichtte ook enkele gebeurtenissen uit het verleden. Merlien Nelson en Ashwin Ori, regionaal hoofden bij Arbeidsinspectie, spraken over de werkzaamheden en de bereikte resultaten van het directoraat. Ook gaven zij aan dat er vanaf de COVID-19-pandemie meer inzet vereist werd van het personeel, omdat het directoraat belast was met extra controlerende werkzaamheden.

Inspecteur- Generaal, Rowan Noredjo, bedankte het personeel tijdens zijn toespraak  voor de samenwerking en de bereikte resultaten. Volgens Noredjo heeft de Arbeidsinspectie de plaats kunnen opeisen in de samenleving die het verdient. Ook heeft hij het personeel bemoedigd om gemotiveerd de werkzaamheden te blijven verrichten en zodoende gezamenlijk grotere hoogtes voor het directoraat te bereiken.

Minister Rishma Kuldipsingh gaf aan dat de Arbeidsinspectie heeft laten zien dat zij het werk aankan doordat het de werkzaamheden als coördinator van het COVID-19-clusterteam goed heeft gedaan. Zij benadrukt dat er direct opgetreden wordt wanneer bedrijven zich niet aan de regels houden.

Kuldipsingh geeft aan dat het directoraat heel wat uitdagingen heeft en het goede werk moet blijven voortzetten. Zij bemoedigde directie en personeel om zich onder welke omstandigheden dan ook, te blijven inzetten om succes te bereiken. Tot slot bracht zij haar felicitaties en dank uit aan een ieder die een bijgedrage heeft geleverd aan de successen van de Arbeidsinspectie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArbeidsinspectie 75 jaar