vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Arbeidsinpecteurs ingezet voor controle covid protocollen

lees ook ...

Training bewoners Pëlëlë Itëpu in behoud traditioneel vlecht...

Eerder dit jaar heeft Pëlëlë Itëpu (Tepu) via VIDS een projectvoorstel ingediend voor financiering bij het GEF Small Grants Programme (SGP) met de titel: “Duurzaam gebruik van- en waardetoevoeging aan...

Vanwege het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) moeten arbeidsinspecteurs  toezien op de naleving van wettelijke bepalingen met betrekking tot arbeidsvoorwaarden die bescherming bieden aan werknemers bij de uitoefening van hun werkzaamheden. Het verschaffen van inlichtingen over de arbeidswetgeving en het geven van technische adviezen met betrekking tot veiligheid en gezondheid aan werkgevers en werknemers conform de Wet Arbeidsinspectie behoort ook tot hun taken.

De arbeidsinspecteurs zijn ook belast met de Wet Uitvoering Burgerlijke Uitzonderingstoestand. Momenteel is zij bezig met de sectorale inspectie/controle op de naleving van de Covid-19 protocollen bij de horecasector om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken.

De Veiligheidswet 1947 waar de Arbeidsinspectie en de arbeidsinspecteurs toezicht op houden, geeft aan dat ter bevordering van de gezondheid, veiligheid en welzijn van de mens, inspecties uitgevoerd moeten worden voor preventie en hygiëne conform de veiligheidsvoorschriften en andere voorschriften van de overheid.  Tegen degenen die zich niet houden aan de covidprotocollen zullen maatregelen getroffen worden en zal het snelrecht worden toegepast. Dit houdt in dat de overtreder direct een boete krijgt opgelegd door de arbeidsinspecteur. De overtreder kan die binnen twee weken betalen bij de afdeling Parket Wacht van de Politie of verschijnen voor de rechterbank.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameArbeidsinpecteurs ingezet voor controle covid protocollen