zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.4 C
Amsterdam
5
(1)

‘Arbeidsgeschillenwet 2020’ wordt herzien op basis van nieuwe inzichten

lees ook ...

Leden CHS en OKB beëdigd door president Santokhi

Op basis van grondwettelijke bevoegdheid zijn leden en plaatsvervangende leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) beëdigd op het presidentieel paleis, door pr...

Minister Steven Mac Andrew heeft een bespreking gehad met de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname (BR) over de Arbeidsgeschillenwet van 1946 en de ingediende ontwerpwet voor wijzigingen in de Arbeidsgeschillenwet 2020. Het Ministerie streeft ernaar om met de herziening van de wet een systeem van arbeidsgeschillenpreventie op te zetten, waarbij conflicten tussen werkgevers en werknemers of vakbonden vroegtijdig worden herkend en proactief worden aangepakt door de BR.

De BR heeft aangegeven dat de ontwerpwet nog kan worden aangescherpt op basis van hun inzichten en ervaringen. Minister Mac Andrew is bereid om de wet verder aan te scherpen en zal een commissie installeren om dit proces te begeleiden.

De bewindsman benadrukt het belang van harmonieuze arbeidsverhoudingen en een goed functionerend systeem voor het voorkomen en oplossen van arbeidsgeschillen om de ontwikkeling van Suriname te bevorderen. Daarnaast zijn ook andere kwesties besproken, zoals operationele ondersteuning en het jaarverslag van de BR over 2022.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Arbeidsgeschillenwet 2020' wordt herzien op basis van nieuwe inzichten