zaterdag 1 april 2023
30.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
5
(3)

Apostel Tjin Kon Kiem roept op tot Covid-vaccinatie

lees ook ...

Stichting 1 voor 12 wil opvanghuis voor vrouwen opzetten

Stichting 1 voor 12, die zich inzet voor het verlichten van de noden van hulpbehoevenden in de Surinaamse gemeenschap, heeft haar 18de jaardag gevierd met donaties aan hulpbehoevenden. Op deze bijzond...

Apostel Eric Tjin Kon Kiem en zijn vrouw, pastor Henna, van de ‘Tabernacle of Faith Ministries’ hebben hun leden en de gemeenschap opgeroepen om zich te laten vaccineren tegen het Covid-virus. Volgens de apostel heeft God niet voor niemendal wetenschappers wijsheid gegeven om een medicijn te maken tegen het virus als het immuunsysteem het laat afweten. “Neem geen risico en laat je vaccineren,” luidt de oproep van de voorganger.

Niet alle gelovigen zijn op een lijn over het wel of niet nemen van het prikje. Zo wordt onder andere gezegd dat het vaccin te maken heeft met het merkteken van het beest. Volgens de gemeenteleider berust wat gezegd wordt niet op waarheid. Toen de wereld jaren terug ook gebukt ging onder een influenza-pandemie, werd de zogeheten ‘anti-Christ’ niet aangehaald.

Wijsheid
Het zou volgens de voorganger wijs zijn van personen om zich te laten inenten, omdat zij daardoor niet alleen zichzelf, maar ook anderen beschermen tegen het virus. Hij zegt al langer dan 40 jaar in het evangelie te zijn en heeft helaas moeten ervaren dat God niet altijd onder alle omstandigheden zijn kinderen beschermt. “Waarom, kan ik niet verklaren”, merkt de voorganger op. Al ben je een apostel, leraar of evangelist, je bent en blijft afhankelijk van de genade van God.

Hij weet dat er in de wereld en ook in Suriname al honderden christenen overleden zijn nadat ze besmet waren, onder wie zelfs enkele geestelijke leiders. Zelfs personen in zijn gemeente moesten in isolatie. Een is zelfs overleden nadat die vier weken op Intensive Care heeft gelegen.

Verplichtstelling
Wereldwijd wordt er een aanvang gemaakt met het verplicht stellen van de inenting met het Covid-vaccin. Daar is Tjin Kon Kiem geen voorstander van. Echter heeft hij er wel begrip voor. Er zijn bedrijven die hun werknemers willen verplichten tot vaccineren om te voorkomen dat een groot deel van de overige werknemers besmet raakt  wat kan leiden tot financiële gevolgen voor de werkgever en zelfs sluiting van de onderneming.

Er zijn geestelijke leiders in de gemeente, waar Tjin Kon Kiem zelf de voorganger is, die zich niet laten inenten. Deze leiders noemt hij geen anti-vaxxers, omdat ze zich wel willen laten vaccineren, maar bang zijn voor de bijwerkingen. Die groep kijkt nog de kat uit de boom, zegt Tjin Kon Kiem.

Op zaterdag 9 oktober wordt er een vaccinatiedag gehouden op het terrein van de gemeente aan de Kwattaweg 96 tussen 9 uur ’s morgens en drie uur ’s middags. Er zal ingeënt worden met het Sinopharm-, Pfizer- en AstraZeneca-vaccin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameApostel Tjin Kon Kiem roept op tot Covid-vaccinatie