dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Apetina heeft binnenkort voedseltekort

lees ook ...

IDB legt oriëntatiebezoeken af bij gefinancierde onderwijspr...

Een delegatie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft een bezoek gebracht aan minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). Zij waren in Suriname om zich te oriën...

Kostgronden van het dorp Apetina in Zuid-Suriname staan al een maand onder water na de zware regens. Aardvruchten dreigen weg te rotten. Het aanleggen van nieuwe kostgronden blijkt door dezelfde oorzaak ook onmogelijk te zijn. Juli en augustus zijn de maanden waarin gezinnen nieuwe kostgronden aanleggen. Er dreigt  dus voedseltekort.

“De mensen vragen zich af hoe ze gaan doen met voedsel de komende tijd”. Dijon Koemapu trekt aan de bel. “We hopen niet dat het blijft regenen, want we zijn voor onze voedselvoorziening afhankelijk van de gewassen”, zegt Koemapu over de situatie in het inheemse dorp.

Kort geleden heeft het dorp ongeveer honderd voedselpakketten gekregen.  Apetina telt ongeveer vijfhonderd inwoners. Bureau Eenheid liet op 18 juni weten dat een team onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk in het binnenland bezig was met distributie van pakketten.

Districtscommissaris Henk Deel van Tapanahony is op de hoogte van de wateroverlast in Apetina, Palemeu en Pelelutepu. “We rapporteren dagelijks om tien uur ‘s morgens aan het NCCR, dat vervolgens bepaalt of er hulp wordt aangeboden”, legt Deel de werkwijze uit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameApetina heeft binnenkort voedseltekort