donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
4
(1)

Apenpokken ook in Latijns-Amerika

lees ook ...

Caricom en Cuba zijn goede vrienden, aldus President Santokh...

Caricom-voorzitter Chandrikapersad Santokhi gaf tijdens een persconferentie bij de 8ste editie van de Caricom-Cuba Summit aan, dat de relatie tussen de regionale organisatie en Cuba constant zijn gebl...

Het apenpokkenvirus heeft ook een weg gevonden naar  Latijnse-Amerika. Dit is vastgesteld afgelopen vrijdag  bij een man in Argentinië,  door het ministerie van Gezondheid van het Zuid-Amerikaanse land. Het land kreeg ook een tweede bevestigd geval van het virus. Apenpokken kan dodelijk zijn, maar bij een goede medische behandeling, daalt het sterftecijfer drastisch.

De man vertoefde begin mei enige tijd in Spanje. Na terugkeer werd hij geconfronteerd met de symptomen koorts en huiduitslag. Onderzoek heeft de ziekte bevestigd en daarna werd hij geïsoleerd. Volgens de gezondheidsautoriteiten verkeert de man in goede gezondheid. Mensen die contact met hem hebben gehad vertonen geen symptomen. Dit zijn de eerste bevestigde gevallen in latijns-Amerika.

 

Een spanjaard, die woensdag in het land arriveerde kreeg ook symptomen. Het land heeft nu dus te maken met twee gevallen van apenpokken. Ook deze man is in goede algemene conditie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameApenpokken ook in Latijns-Amerika