Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

AOV- fonds krijgt nieuwe directeur

Geplaatst

op

Download

Het AOV-fonds kent vanaf vandaag een nieuwe directeur. Rosette van Varseveld zal Anushka Ramesar- Gopalrai opvolgen. Dit fonds valt onder het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Het verbeteren van de klantvriendelijkheid naar de senioren burgers en het upgraden van het betaalsysteem zijn zaken waaraan de nieuwe directeur zal werken. Volgens haar is zij er zich van bewust dat haar nieuwe taak geen gemakkelijke taak is. Zij zegt bijzonder gemotiveerd te zijn om met het personeel te werken. De minister van Sozavo Uraiqit Ramsaran zegt dat senioren burgers Suriname hebben helpen opbouwen. Zeker in de periode waar zij actief in dienst waren. Ramsaran is ze daarvoor zeer erkentelijk.- Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Winston
donderdag 3 september 2020 23:05

Zeker ook een familie lid van ? …….Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen