woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

António Guterres woont 43ste vergadering Caricomleiders in Suriname bij

lees ook ...

Parlement neemt wijziging wet fiscaal identificatienummer aa...

Op dinsdag 11 juli 2024 heeft De Nationale Assemblée unaniem de ontwerpwet aangenomen die de Wet van 13 januari 2020, houdende regels ter toekenning van fiscaal identificatienummers (Wet Fis...

António Guterres, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, komt  naar ons land om de 43ste vergadering van Caricom-regeringsleiders bij te wonen. Hij zal ook ontmoetingen hebben met Caricomleiders volgens Stéphane Dujarric vrijdag  tijdens de dagelijkse persbriefing.  Het Intergouvernementeel Panel inzake Klimaatverandering (IPCC) heeft dit gebied in maart aangemerkt als zeer klimaatkwetsbaar, ondanks de kleine bijdrage aan dit fenomeen.

“Tijdens de conferentie zal de secretaris-generaal  bespreken zijn recente aankondiging dat de VN zal werken om ervoor te zorgen dat alle mensen op aarde binnen vijf jaar worden gedekt door systemen voor vroegtijdige waarschuwing,” zei de woordvoerder verder.

Caricom bewoners hebben veel meer kans om te bezwijken aan de gevolgen van klimaatsverandering volgens een recent rapport van het IPCC.

Guterres zal uit de eerste hand observeren hoe Suriname overleeft met weinig middelen tijdens klimaatcrisis. Hij wil een inheems dorp bezoeken  om kennis te maken met de flexibiliteit van deze gemeenschappen op het gebied van aanpassing aan klimaateffecten.

De VN secretaries-generaal wil ook het belang van op de natuur gebaseerde klimaatoplossingen voorhouden, en in het kader daarvan brengt hij  een bezoek  aan het deel van  de kust dat herbeplant wordt met mangrove. Guterres zal de kwetsbaarheid van Suriname’s kustgebied voor overstromingen, die is toegenomen door de zeespiegelstijging en extreme weersomstandigheden als gevolg van de klimaatcrisis observeren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntónio Guterres woont 43ste vergadering Caricomleiders in Suriname bij