maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
5
(1)

Atompai ruilt zijn politie uniform voor de groene partij

lees ook ...

Trucker verongelukt op weg naar Jaykreek in Sipaliwini

Een 53-jarige truckbestuurder is zaterdag omgekomen op de weg naar Jaykreek in het district Sipaliwini. De politie van Atjoni vond het slachtoffer in de cabine van de vrachtwagen, die beladen was met ...

Poetini Atompai, heeft gekozen voor de politiek en geeft daarom zijn positie bij de politie op. Hij draagt de overtuiging dat hij via de politiek meer kan betekenen voor de politiebond. Zijn handeling kan niet verassend overkomen, daar hij reeds tijdens de campagne voor bestuursverkiezing van de SPB had bekendgemaakt dat hij halverwege zou afhaken en zijn periode tot 2026 niet zou uitzitten.

De voorzitter van de Surinaamse Politie Bond is groots binnengehaald bij de NPS. Deze stap noodzaakt hem om bij de politie terug te treden. Een functionaris bij de politie, die op de lijst komt van een politieke partij moet volgens de wetgeving uit de dienst of op non-actief gaan. Antompai kan en wil dus niet verder als politieman. Daarom is hij direct ontboden nadat hij op 26 mei jongstleden te Pontbuiten op een NPS podium stapte. Na een goed gesprek stond zijn positie vast.

Afgesproken is dat Atompai zaken waarop hij nog recht had, gerealiseerd zal zien zoals een bevordering. Ook zijn verlofdagen tot 2025, waarop hij nog recht heeft,  als hij gekozen had voor non-actief horen erbij. “Belangrijk is dat ik de problemen van het korps via een andere invalshoek wil aanpakken”, aldus Atompai.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAtompai ruilt zijn politie uniform voor de groene partij