zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Antilliaanse ministers ook op Fosten Kukru Festival

lees ook ...

Bundeling Haïtiaanse gemeenschap in Suriname

Haïtianen in Suriname bundelen na 5 decennia voor verdere ontwikkeling. Marjorie Simon is voorzitter van de Organisation d'Union Sociale des Haitiens à Suriname (OUSHS), de organisatie die de nieuwe r...

De organisatie van het Fosten Kukru Festival oftewel Fosten Kukru Fesa is ingenomen met de aanwezigheid van de Antilliaanse ministers van Justitie bij de opening van de tweede editie van dit evenement, dat op vrijdag 25 augustus 2023 plaatsvond, waarbij ook president Chandrikapersad Santokhi acte de presence gaf.

De Antilliaanse ministers Shalten Hato (Curaçao), Rocco Tjon (Aruba) en Anna Richardson (Sint-Maarten) waren van 22-26 augustus in Suriname voor een werkbezoek aan minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Als onderdeel van hun bezoek om meer van de Surinaamse cultuur te zien, waren zij ook deelgenoot van de culinaire activiteit op het Onafhankelijkheidsplein. De Fosten Kukru Fesa is een activiteit van het Directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en wordt ook ondersteund door de Nationale Commissie Jubileumjaren.

Onderwijsminister Henry Ori en commissievoorzitter Jack Uden waren ook aanwezig. Het evenement dat tot zondag 27 augustus duurt, beoogt vooral de Surinaamse cuisine bekend te maken en te behouden. De opzet is vooral dat diverse “fosten”-gerechten van de verschillende etnische groepen ter plekke op de authentieke wijze worden klaargemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntilliaanse ministers ook op Fosten Kukru Festival