donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Antilliaanse justitie ministers bezoeken Minister Amoksi

lees ook ...

Woningbrand in Kibritikistraat maakt 28 mensen dakloos

Een woningbrand dinsdagmiddag aan de Kibritikistraat heeft 28 mensen dakloos gemaakt. De brandweer meldt dat het om vier generaties gaat: acht volwassenen en twintig minderjarigen, waaronder moeders, ...

De Antilliaanse ministers, Shalten Hato van Curaçao, Rocco Tjon van Aruba en Anna Richardson van Sint-Maarten zijn vanaf 22 augustus 2023 op werkbezoek in Suriname, waarbij zij te gast waren bij hun Surinaamse collega van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi.

Justitie Minister Shalton Hato van Curacao

De bewindslieden hebben in de afgelopen dagen kennismakingsbezoeken gebracht aan verschillende Surinaamse regeringsfunctionarissen, werkbezoeken aan diverse instituten en ook hun opwachting gemaakt bij president Chandrikapersad Santokhi. Zij hebben hun ontmoeting op vrijdag 25 augustus 2023 vervolgd met een vierhoeksoverleg in de Banquet Hall van Hotel Torarica.

Justitieminister Anna Richardson van St. Maarten

De bedoeling van deze bijeenkomst in de banquethall was om van gedachten te wisselen over een 9-tal onderwerpen waarvoor de functionarissen zich zullen inspannen. Het gaat onder meer om jeugdcriminaliteit, buurtmanagement, het cameraproject en de georganiseerde misdaad. Minister Amoksi zegt dat deze aspecten breed besproken zijn en dat de bewindslieden hebben gevonden in de aanpak. Er zal een werkgroep ingesteld worden om zich verder te buigen over het versterken van de samenwerking.

Op het programma staat ook een Memorandum of Understanding (MoU) over de samenwerking en hoe zaken geïmplementeerd zullen worden. De bewindsman verduidelijkt dat pas wanneer de werkgroep aan het werk is geweest, er over resultaten gesproken kan worden en wat er nog te realiseren is. Er zal met Curaçao worden samengewerkt op het stuk van een criminaliteitsbestrijdingsfonds.

Justitie minister Rocco Tjon van Aruba

Minister Amoksi benadrukt dat er tal van onderwerpen met zijn Antilliaanse collega’s aan de orde zijn gekomen. Hij meent dat de tijd is aangebroken dat de justitieministers weer bij elkaar komen, ook omdat de landen met dezelfde uitdagingen te maken hebben. Er zal onder meer op het gebied van strafrecht samengewerkt en van elkaar geleerd kunnen worden.

Minister Richardson toonde zich ingenomen met de welwillendheid van de collega’s om de handen in elkaar te slaan. “Wij willen graag meer samenwerken, zodat wij kunnen profiteren van elkaars ervaringen”, aldus de bewindsvrouw van Sint-Maarten. Ze blikt tevreden terug op de bezoeken die de afgelopen dagen aan verschillende faciliteiten zijn afgelegd zoals het Opa Doeli Jeugddetentiecentrum, het Huis van Bewaring en het Jeugd Correctie Centrum (JCC) op Santo Boma. Volgens minister Richardson is er meer inzicht verkregen over de operaties in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntilliaanse justitie ministers bezoeken Minister Amoksi