donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
1
(1)

Anticorruptie commissie onder druk IMF en IDB geïnstalleerd

lees ook ...

Suriname bereidt zich voor op negende volks- en woningtellin...

Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft de eerste stappen gezet in de voorbereidingen voor de negende volks- en woningtelling in Suriname. Momenteel zijn ABS-medewerkers bezig met veldwerk ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 05 mei de Anti-corruptie Commissie geïnstalleerd onder voorzitterschap van Ilse Krenten. De benoeming van deze commissie vloeit voort uit artikel 02 van de Anti-corruptiewet.

Voorzitter Ilse Krenten zei daarover dat het voor de rechtstaat zal betekenen dat er preventief opgetreden zal worden tegen corruptieve handelingen. “Vroege signalering van misstanden binnen staatsinstellingen en het doorgeleiden van meldingen naar de procureur-generaal, zijn belangrijke taken van de Anti-corruptie Commissie”, aldus de functionaris.

Voorzitter Krenten zegt dat er nog wat randvoorwaarden in orde gemaakt moeten worden. Ook moeten er enkele staatsbesluiten komen om het functioneren van de commissie te effectueren.

President Santokhi merkte op dat er ook op internationaal niveau werd uitgekeken naar de installatie van de Anti-corruptie Commissie. Hij noemt in dit kader onder meer het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en de Wereldbank, met welke internationale financiële instellingen Suriname relaties heeft. “Daarom is er in de afgelopen periode heel veel werk verzet om tot dit punt te komen”, voegde het staatshoofd eraan toe.

Hij noemt de benoeming van de commissie een stap in de goede richting om corruptie aan te pakken. “Een stap naar een beter Suriname. Maar dit alleen is niet voldoende. Hiermee wil ik benadrukken dat wij meerdere stappen zullen moeten nemen om corruptie te bestrijden en te voorkomen in Suriname”, onderstreepte het staatshoofd.

5

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAnticorruptie commissie onder druk IMF en IDB geïnstalleerd