zondag 5 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
6.6 C
Amsterdam
0
(0)

Antar Rashtriya Sahayog Parishad naar Suriname voor viering Hindoestaanse immigratie

lees ook ...

Rosebel Goldmines has been sold

Yesterday, Zijin Mining Group Co. Ltd. (Zijin) completed the acquisition of Rosebel Goldmines N.V. (RGM), which it had previously announced in October 2022. The majority of the requirements outlined i...

In verband met de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie treft Antar Rashtriya Sahayog Parishad (ARSP) voorbereidingen om deel te zijn bij deze herdenking. Dit kwam naar voren tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi en zijn delegatie aan ASRP in New Delhi op 13 januari.

De ASRP is een non-profit, niet-gouvernementele en niet-politieke organisatie om broederschap en harmonie te bevorderen. De organisatie onderhoudt contacten met diplomatieke missies van India in diasporalanden en die van diasporalanden in India. Zij organiseren speciale sessies voor diaspora-jongeren die India bezoeken in het kader van het ‘Know India Program’ (KIP) van de overheid.

De ARSP heeft regelmatig interactie met de leiders van landen als Mauritius, Zuid-Afrika, Trinidad & Tobago, Guyana, Suriname, Fiji, Maleisië, Nepal en Bhutan.

President Santokhi was, tijdens zijn bezoek aan de Pramukh Swami Nagar, zeer onder de indruk van een jongeman, die heel veel wist te vertellen over de historie van zijn geboorteland. Het staatshoofd nam hem als voorbeeld voor de Surinaamse jeugd. Hij ziet graag dat de Surinaamse jongeren worden bijgeschoold over de cultuur, taal en afkomst; Surinames gezamenlijke historie.

Ook de ARSP wil mogelijkheden bekijken voor een samenwerking met Suriname op het gebied van educatie en cultuur. Tijdens het gesprek is het opstellen van naschoolse programma’s ook naar voren gekomen. Verder zijn er plannen voor het opzetten van een Ayurvedic Center in Nickerie. De plannen hiervoor zullen besproken worden in het parlement.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntar Rashtriya Sahayog Parishad naar Suriname voor viering Hindoestaanse immigratie