woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Antar Rashtriya Sahayog Parishad naar Suriname voor viering Hindoestaanse immigratie

lees ook ...

Nationale museumcommissie zet eerste stap naar herstructurer...

De Nationale Museumcommissie heeft onlangs haar eerste ontmoeting gehouden met vertegenwoordigers van alle museale instellingen in Suriname. Deze bijeenkomst, georganiseerd om de basis te le...

In verband met de viering van 150 jaar Hindoestaanse immigratie treft Antar Rashtriya Sahayog Parishad (ARSP) voorbereidingen om deel te zijn bij deze herdenking. Dit kwam naar voren tijdens het bezoek van president Chandrikapersad Santokhi en zijn delegatie aan ASRP in New Delhi op 13 januari.

De ASRP is een non-profit, niet-gouvernementele en niet-politieke organisatie om broederschap en harmonie te bevorderen. De organisatie onderhoudt contacten met diplomatieke missies van India in diasporalanden en die van diasporalanden in India. Zij organiseren speciale sessies voor diaspora-jongeren die India bezoeken in het kader van het ‘Know India Program’ (KIP) van de overheid.

De ARSP heeft regelmatig interactie met de leiders van landen als Mauritius, Zuid-Afrika, Trinidad & Tobago, Guyana, Suriname, Fiji, Maleisië, Nepal en Bhutan.

President Santokhi was, tijdens zijn bezoek aan de Pramukh Swami Nagar, zeer onder de indruk van een jongeman, die heel veel wist te vertellen over de historie van zijn geboorteland. Het staatshoofd nam hem als voorbeeld voor de Surinaamse jeugd. Hij ziet graag dat de Surinaamse jongeren worden bijgeschoold over de cultuur, taal en afkomst; Surinames gezamenlijke historie.

Ook de ARSP wil mogelijkheden bekijken voor een samenwerking met Suriname op het gebied van educatie en cultuur. Tijdens het gesprek is het opstellen van naschoolse programma’s ook naar voren gekomen. Verder zijn er plannen voor het opzetten van een Ayurvedic Center in Nickerie. De plannen hiervoor zullen besproken worden in het parlement.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntar Rashtriya Sahayog Parishad naar Suriname voor viering Hindoestaanse immigratie