woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Antalya Diplomacy Forum praat over ‘hercodering diplomatie’

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), is naar Turkije afgereisd om aan het tweede ‘Antalya Diplomacy Forum’  van professionals in de diplomatie deel te nemen. Deze editie van het Antalya Diplomacy forum gaat van start onder de naam ‘Recoding Diplomacy’ en wordt gehouden van 11 tot en met 13 maart.

Op zaterdag 12 maart 2022 maakte minister Ramdin deel uit van het panel ‘Re-energizing the dynamism in Latin America and the Caribbean’. Overige panelleden waren Felix Plasencia (minister van Buitenlandse Zaken van Venezuela), Rodolfo Sabonge (secretaris-generaal van de Association of Caribbean States (ACS)) en Zurab Pololikashvili (secretaris-generaal van de United Nations World Tourism Organisation (UNWTO)).

Het thema van dit panel was de grote economische en politieke vooruitgang van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied met ongeveer 650 miljoen inwoners, de afgelopen twintig jaren en de terugval in armoede door de COVID-19-crisis voor veel mensen. In het panel werd ook bediscussieerd dat het tijd is om nieuwe beleidsrichtingen te evalueren die het meest geschikt zijn om te herstellen. De kansen die zijn ontstaan door de COVID-19-crisis  werden bekeken alsook het beleid dat nodig is op nationaal en regionaal niveau om de al lang bestaande problemen aan te pakken en hoe de regionale organisaties hieraan kunnen bijdragen.

Diplomatie blijft de belangrijkste methode van communicatie tussen leiders en staten. Er is een hele reeks andere structurele en systemische veranderingen in de internationale omgeving waar de diplomatie steeds op moet reageren. Diplomatie is ook aan het transformeren. De taal en methodes veranderen. Nieuwe fluctuaties in mondiale aangelegenheden in combinatie met de Covid-19-pandemie hebben de noodzaak van transformatie verscherpt. De mensheid heeft krachtige diplomatie nodig om conflicten en spanningen op te lossen, aanpassing te vergemakkelijken en samenwerking te bevorderen.

Om innovatief, efficiënt en effectief te blijven, heeft diplomatie een ‘hercodering’ nodig. Om effectieve manieren te vinden om nationale belangen te communiceren, heeft diplomatie een hernieuwde taal, inzicht en impact nodig, met behulp van innovatieve digitale mogelijkheden. Om diplomatie geschikt te houden voor hun doel, moet ze ook oplettend zijn en zich aanpassen aan de eisen van de dag. Het Antalya Diplomacy Forum dient als een platform voor een interactieve discussie over de belangrijkste aspecten van het ‘hercoderen’ van diplomatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAntalya Diplomacy Forum praat over 'hercodering diplomatie'