woensdag 24 april 2024
32 C
Paramaribo
8.2 C
Amsterdam
4
(6)

Annastraat in Nickerie verguisd voor Mahabier

lees ook ...

Surinaamse teams strijden in Nederlandse voedselsystemenweds...

De Wageningen Universiteit en Research (WUR) heeft de 18 teams bekendgemaakt die zijn geselecteerd om deel te nemen aan de finale van de Food Systems Innovation Challenge in Wageningen. Deze competiti...

De Annastraat in het district Nickerie heet vanaf afgelopen zaterdag 04 juni de Dr. Chandrebhan Mahabierstraat. President Chandrikapersad Santokhi die op werkbezoek was in Nickerie, onthulde de naambord tegenover de hoofd ingang van het Mungra Medisch Centrum, MMC in bijzijn van Dr. Mahabier en familie, Burgermoeder Senrita Gobardhan en overige genodigden.

Dr. Mahabier die geboren is in de Westelijke Polder van het district Nickerie en heeft veel betekend voor de gezondheidssector in vooral Nickerie. Als specialist in Nederland heeft hij vaker zijn invloed aangewend om specialistische missies over te brengen naar het district. Ook is hij na zijn pensionering in Nederland teruggekeerd naar Suriname om zijn bijdrage te blijven leveren aan het MMC. Dr Chandrebhan Mahabier vertrok na de middelbare school met medewerking van wijlen Mr. Jaggernath Lachman voor verdere studie naar Nederland.

Staatnamen worden in feite niet aan nog in leven zijnde personen gegeven, omdat de persoon in kwestie best wat onplezierigs op zijn naam kan hebben dat nog niet bekend is. Daarbij komt nog dat oude namen geschiedenis zijn. Wat Suriname doet, is wat slaveneigenaren deden vroeger: de slaven een andere naam geven waardoor je jouw geschiedenis vergeet. Het is de afgelopen 40 jaar veel gedaan om straten andere namen te geven. Als je mensen wil eren en een straat naar hen wil noemen, bouw dan straten die we toch al te weinig hebben in ons land, in plaats van onze geschiedenis onverschillig in de vergeethoek te smijten. Misschien was Anna wel een heel bijzondere vrouw die wij achteloos uit onze geschiedenis halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAnnastraat in Nickerie verguisd voor Mahabier