Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

André Misiekaba zegt NDP van Bouterse vaarwel

Geplaatst

op

Breaking News

André Misiekaba zegt de grootste oppositiepartij NDP vaarwel. Op zijn Facebook-pagina heeft hij bevestigd dat hij de partij heeft verlaten. “Jammer dat het een en ander zo is gegaan. Ik heb een goed gesprek gehad met partijvoorzitter Desi Bouterse, waarbij er een traject werd uitgezet richting het weekend. Hij zou namelijk het hoofdbestuur van de partij eerst spreken. Nu lees ik dat een NDP-topper de zaak naar buiten heeft gebracht,” schrijft hij.

Misiekaba is nu nog fractieleider van de NDP en in de laatste regering Bouterse/Adhin was hij minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

“Maar dingen gaan zoals ze moeten gaan. Het is waar dat ik uit de NDP ben ben gestapt.” Er zijn hardnekkige geruchten dat Misiekaba gaat naar de ABOP van Ronnie Brunswijk.

Misiekaba zegt op een later tijdstip dieper op zaken te zullen ingaan. Hij vraagt verder om de rust te bewaren.

Op dezelfde dag van de machtsoverdracht op het ministerie van Justitie en Politie heeft ook voormalig minister Stuart Getrouw het lidmaatschap van de NDP opgezegd.

Culturu.com

9 Reacties
9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zwartje
donderdag 30 juli 2020 16:17

ABOP, laat hem niet toe!! Misikaba is niet te vertrouwen. Er valt nou niks te vreten meer bij de NDP en wil hij nou naar jullie. DOE HET NIET!! HIJ IS NET ZO EEN LEUGENAAR ALS BOUTA MET DEZELFDE STREKEN. HIJ GAAT JULLIE DIE BOEVENSTREKEN VAN DE NDP LEREN. OMG. Met Misikaba a herie regering o kaba.

Laatst bewerkt op 7 dagen geleden door Zwartje
Bajo
donderdag 30 juli 2020 16:26

Nee ABOP doe het niet. Hij kijkt nu waar te gaan eten. Zoveel mensen hebben ze voor de gek gehouden dat Suri name een tweede Dubai zou worden. Hij gaat spioneren. Weg wezen hij heeft zijn kans gehad. Nu tijd voor nieuw vers bloed

Clasien
donderdag 30 juli 2020 16:27

Misikaba gaat VUILE SPEL SPELEN samen met ABOP AUB vicepresident hr,Ronnie Brunswijk DOE HET NIET ik smeek U

stanley westerborg
donderdag 30 juli 2020 16:48

Dit is het toppunt van gelegenheidsgedrag. Tenminste, of het waar is dat deze man overstapt naar

genoemnde partij.

Rama
donderdag 30 juli 2020 18:16

LOL. Dyugu dyugu binnen de paarse bende. Dat is goed nieuws. De ratten verlaten het zinkend schip.

Mooi boi
donderdag 30 juli 2020 19:27

Haha. Nu breekt de hel los daar. En Desi is oud geworden die mensen zijn niet meer bang om hun zegje te doen. Ze verlaten het kamp. Moni no de. Dan gaan ze waar het geld zit. Maar dit is laag. In nood leert men zijn vrienden kennen. Zegt veel over zijn karakter

Lucinda
vrijdag 31 juli 2020 21:14

misikeba is een grote misleider Onbetrouwbaar en een chronischgebrek aan kennis en kunde. Totaal niet integer Heeft het volk in een zeer slechte positie gebracht. Valse predikant laat hij oprotten en straten gaan helpen asfalteren. Hij heeft velen van zijn soortgenoten bevoordeeld met banen en geld.Dievenbende. Deze nieuwe regering onderzoek alles en nu gaat hij zijn hielen lichten. Er moet ook een diepgaand onderzoek komen naar deze gast. Het is geen zuivere koffie. Zijn bankrekening en alle eigendommen die hij zich heeft toegeëigend al die jaren grondig onderzoeken. Hij voelt de hete adem in zijn nek van deze nieuwe regering.… Lees verder »

cicle
donderdag 6 augustus 2020 05:50

Misiekaba is mede schuldig aan de ellende waarin Suriname terecht is gekomen. Deze liegende ellendeling doet nu zielig en is nu zogenaamd berouwvol over zijn satanische rol.
ABOB, BEB etc moeten hem niet binnenhalen in hun partij. Misiekaba is een paard van Troje oftewel de vijfde colonne. Hij zal jullie partij van binnen uit kapot maken. Deze leeghoofd die onwetende en domme burgers probeerd te sussen door te roepen dat hij Suriname in een rijke Dubai in Zuid-Amerika zal veranderen, is een misdadige criminele oplichter. Ga je maar heel diep schamen André Misiekaba.

Laatst bewerkt op 1 dag geleden door cicle
Ashwin
donderdag 6 augustus 2020 06:12

Wie dit geloofd is gek. Jaag hem weg. Het volk pinart . Het volk jaren laten lijden dan waarom stap je nu over. Spioneren voor de NDP? !. Hebben jullie het niet door. Jaren hebben mensen zonder diploma banen bekleed die onder de NDP regering getolereerd is en deze meneer keek er naar en nu zou hij zijn betoverd dat het niet meer zou gebeuren, hahahaha. Nee hij is bang voor de gevangenis en begint zijn eigen hachje te redden. Alle ministers die gestolen hebben de bak in. Ook hij indien zal blijken dat hij medeplichtig is aan Suriname failliet… Lees verder »Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen