dinsdag 28 november 2023
32.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
5
(1)

André Misiekaba denkt niet aan terugkeer naar NDP

lees ook ...

Caricom biedt steun aan Suriname na goudmijnramp

De Caribische Gemeenschap (Caricom) heeft haar bereidheid uitgesproken om volledige steun te verlenen aan Suriname in de nasleep van de ramp die zich op maandag heeft voorgedaan op de goudconcessie va...

De gewezen fractieleider van de NDP en oud-minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting tijdens de regeringen-Bouterse (2010-2020), André Misiekaba, denkt niet aan terugkeer naar de partij. “Helaas zal André Theodorus Misiekaba niet terugkeren. Echter komt er wat mij betreft niets tussen mij en mijn NDP-mensen. Als Surinamers onderling hoop ik dan ook dat de ‘Soso Lobi’ gedachte ons blijft binden,” schrijft hij op zijn Facebookpagina.

Met deze verklaring gaf hij antwoord op de oproep van NDP-lid Silvana Afonsoewa, tijdens de protestbijeenkomst van de NDP afgelopen zaterdag. Ze riep hem op om terug te keren naar huis. “Ik heb ervoor gekozen om mijn leven anders in te richten en hoop dat de NDP, hoe pijnlijk het ook is, begrip kan opbrengen voor deze keuze”, schrijft Misiekaba. “Ik ben er van overtuigd dat hoe dan ook de NDP haar weg zal vinden. De partij heeft veel mensen van goede wil.”

Tijdens de oproep van Afonsoewa kreeg hij vele chats, apps en telefoontjes. “Dat moment op 26 februari 2022 in Ocer, waarop het (NDP) publiek hun liefde en appreciatie richting mij openlijk kenbaar maakten, zal ik altijd in mijn hart blijven koesteren.”

In juli 2020 stapte een teleurgestelde Misiekaba uit de NDP. Deze beslissing nam hij na een gesprek met NDP-voorzitter Desi Bouterse over de richting van de partij. Die kwam niet overeen met de visie van de ex-NDP-topper.

Of Misiekaba weer de politiek in gaat is nog niet duidelijk. Daarover laat de politicus niets los.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAndré Misiekaba denkt niet aan terugkeer naar NDP