woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
4.2
(10)

Andere kaft “Corruptie op hoog niveau” bij 2e druk

lees ook ...

Jongen vermist na zwemincident bij goudveld in Nieuw Koffiek...

Tijdens een zwemincident bij een goudveld in Nieuw Koffiekamp verdween RN (16) in de diepte. Er wordt gevreesd dat hij verdronken is. Ondanks zoekacties tot gisteravond, bleef het gewenste resultaa...

Entrepreneur Gerard van de Bergh komt binnenkort uit met de tweede druk van zijn boek: Corruptie op hoog niveau, maar de foto van president Santokhi zal niet meer voorkomen op de cover, zegt hij. Onze conclusie: achteraf bekeken was het plaatsen van Santokhi op de cover een nogal provocerende publiciteitsstunt van Gerard van den Bergh.

Geen Santokhi verhaal

In het boek verteld de ondernemer wat hij ervoer met zijn eenden kwekerij: de doksenclub. Vooral omdat Santokhi het boek uit de handel liet halen en verbood,( wat in feite via de rechter had moeten gebeuren) kreeg het extra publiciteit.

In een radiointerview toonde de schrijver begrip voor het feit dat Santokhi ontstemd was over zijn foto  op een boek met zo’n titel. Ook vertelde ondernemer van den Bergh dat hij niets slechts over Santokhi in zijn boek heeft geschreven. Het  boek is puur het eigen verhaal van Gerard van de Bergh die ernstig benadeeld zou zijn door zakenpartner Veejay Kirpalani en de minister van LVV, Sewdien.

Sewdien corrupt?

Wat wel tussen de regels door te lezen is: dat Landbouw Veeteelt en Visserij minister Parmanand Sewdien een eigen, volgens de auteur corrupte koers vaart, terwijl Santokhi daar niets van af zegt te weten (Dit zou ons niet verwonderen want heel Suriname, en Guyana, heeft de publicatie gezien dat Sewdien aan Guyana een zwart op wit toezegging deed voor 50 visvergunningen in Surinaamse wateren, waar Santokhi zei niets van af te weten)

Inhoud boek

Het  boek is nu wijd verspreid via de app, dit dankzij de sensationele kaft; die een vlag is die de lading niet dekt. De inhoud van het boek gaat namelijk niet over de corruptieve praktijken van Chan Santokhi. Of een tweede druk, zinnig of verkoopbaar is, is daarom een grote vraag. Misschien is het leerzaam voor Nederlanders die zaken willen doen in Suriname… De inhoud van het boek is  grotendeels oud nieuws voor fervente krantenlezers, omdat vorig jaar in een serie lange artikelen in de Ware Tijd, van den Bergh reeds zijn zegje heeft gedaan over de kwestie, die bij de rechter in Suriname belandde.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAndere kaft “Corruptie op hoog niveau” bij 2e druk