Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Anastatia Pokie nieuwe directeur bij CBB

Geplaatst

op

Cbb Hoofdkantoor Detailfoto

Anastatia Kanape- Pokie is per vandaag de nieuwe directeur bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Zij zal het werk van ex-directeur Dennis Menso overnemen. Tijdens een persmeeting heeft vicepresident Ronnie Brunswijk deze mededeling gedaan.

Eerder is dit besluit genomen in de Raad van Ministers. Volgens het besluit mocht de ABOP deze post invullen. Kanape die werkzaam is bij het CBB valt rechtstreeks onder het ministerie van Binnenlandse Zaken. Daar is Bronto Somohardjo de minister van het departement. – Culturu.com

6 Reacties
6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dagga
donderdag 20 augustus 2020 22:24

Ze blijven maar doorgaan met familieleden en vrienden te faciliteren op posten, families en vrienden van de Ndp hebben ze al die tijd bestreden dat dat onkan is, en wat doen ze nu zelf, een poki, brunswijck die menige scheve schaats heeft gereden denk maar aan het apk gebeuren,mega van santhoki dat nu genoemd wordt om als rvc op te treden bij staatsolie gaat zij dat kosteloos doen, neem voorbeeld aan de ega van Venetiaan. Of vertrouwen ze elkander niet . Wat Su kan redden is evenredige meerderheidsstelsel, i.p.v. het vervloekte systeem dat ze nu hebben. Komt dat er dan… Lees verder »

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Dagga
Totie
donderdag 20 augustus 2020 22:50

Anastatia Pokie getrouwd Kanape.
Familie van Diana Pokie (Ministerie van Grond- en Bosbeheer)?
Volgens afspraken met Santokhi mocht de ABOP deze post invullen. Dus niks aan de hand toch? Maar als deze Anastatia een incompetente no-no is dan heeft Santokhi er door de ABOP een probleem erbij.

Hanibal
donderdag 20 augustus 2020 23:54

De rijken worden rijker en de armen worden armer. Geef jonge eerlijke mensen ook een kans. Hoe ga ik doen met mijn diploma op zak. Niets waard in Suriname niet en in het buitenland minder waard..

Roepia
vrijdag 21 augustus 2020 08:47

Abop , lees brunswijck, is overal zijn mensen aan het accommoderen met het oog op 2025, binnenlandse zaken heeft hij zijn wajangpoppetje al geplaatst als minister, hij is ook oom ronni voor deze eveneens ongeletterde Javaan, nu directie van cbb familie van poki,ingeval nodig moet hij in 2025 kunnen frauderen al deze benoemingen zijn hem door zijn meester sardjoe ingefluisterd.

Maar zoals hier en daar in de commentaren wordt aangegeven moet su het vervloekte kiesstelsel dat ze hebben vaarwel zeggen en overgaan tot het evenredige meerderheidsstelsel.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Roepia
Percy
vrijdag 21 augustus 2020 09:00

Niet aan alles kan je wat doen.
Het is wel zo dat de partij van de crimineel Brunswijk ook wat poppetjes mag neerzetten.
Het feit dat er weer een crimineel in de regering zit is al erg genoeg.
Ben bang dat hoe goed Shantoki zijn best ook doet, ons Suriname te veel uit kleine kinderen bestaat en altijd een bananen staatje zal blijven met anderhalve corrupte kop als bewoners.

Bryan
vrijdag 21 augustus 2020 09:39

Percy helemaal mee eens.
Corrupte melk heeft het overgrote deel vanaf de.geboorte opgezogen.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen