dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
5
(1)

Anand Dwarka schenkt schilderijen aan president en burgervader

lees ook ...

Gelijke kansen op de arbeidsmarkt voor personen met beperkin...

'Equal Chances at Green Development (ECGD)' en  de 'A Company (A-01)' zijn  door het ministerie van Openbare Werken (OW), de Inter-Amerikaanse  Ontwikkelingsbank en het project ‘Verbetering van de tra...

President Chandrikapersad Santokhi en districtscommissaris (dc) Ricardo Bhola van Paramaribo-Noordoost mochten op 28 augustus 2021 twee schilderijen in ontvangst nemen van kunstschilder Anand Dwarka. Kunstenaar Dwarka kreeg een maand geleden een droom om voor het staatshoofd een schilderij te maken. 

“Ik zag een mooie vlinder zitten op een zonnebloem. De vlinder symboliseert de president en de bloemen moeten we zien als de Surinaamse gemeenschap. Onze president werkt dag en nacht en in het kader van 1 jaar regering Santokhi-Brunswijk heb ik gemeend dit kunstwerk aan de vader des vaderlands te overhandigen. Hij beschermt ons allen en het is een mooi moment om ook hem op deze manier te gedenken”, aldus Dwarka.

Het staatshoofd was verheugd over het kunststuk en zei blij te zijn dat kunstenaars als Dwarka Suriname niet verruilen voor een ander land, maar hun talenten onder de Surinaamse vlag naar buiten brengen. De fleurige vlinder op de schilderij ziet het staatshoofd als het resultaat van een proces, waarin wij als land op dit moment zitten. Hij gaf aan dat we moeten kijken wat de vlinder eerst was, namelijk een rups en daaruit is er een prachtige vlinder ontstaan. “Suriname zal ook op deze manier tot een prachtig land komen. Stap voor stap”. De president gaf als dank een speld met de Surinaamse vlag, een aanzichtkaart van 45 jaar Srefidensi en een serie documentaires van regisseur en producent Ida Does, “Levend Verleden” aan de kunstenaar.

Dc Bhola vindt het uniek dat er ook een schilderij is gemaakt voor hem als burgervader. Het werk dat hij doet voor de gemeenschap is niet onopvallend bij Dwarka. Zijn kunstwerk symboliseert hardwerkende landbouwers onder een parasol. Net als hoe de parasol bescherming biedt aan de landbouwers, zo zorgt de burgervader ook voor bescherming aan de Surinaamse gemeenschap. Dc Bhola ziet het als zijn plicht om de gemeenschap te beschermen.

Dwarka is heel actief als het gaat om exposities. Drie weken terug deed hij het rijstdistrict Nickerie aan. Volgend jaar wil hij samenwerken met de kinderen aldaar voor wat betreft workshops en exposities. Voor eind december volgt er wel een mini expositie in ons land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameAnand Dwarka schenkt schilderijen aan president en burgervader